FUDBALSKA-LOPTA

Oslobođen glavni osumnjičeni u kladioničarskoj aferi

 

Glavnog osumnjičenog u jednoj od najvećih evropskih afera nameštanja fudbalskih utakmica, Anta Šapinu, sud u Bohumu danas je neočekivano pustio na slobodu uz kauciju, posle skoro 18 meseci provedenih u zatvoru.

Budući da je bio u pritvoru od novembra 2009, Šapina (35) je oslobođen uz kauciju od 50.000 evra, nakon saradnje sa tužiocima tokom suđenja koje je počelo u oktobru prošle godine.

Povezana vest:  Prvi čovek Sekretarijata za sport i omladinu Aca Kovačević predvodi reprezentaciju Srbije na Evropskom prevenstvu u futsalu

-Jedna stvar je jasna, mi vam dajemo šansu. Međutim, ako mislite da možete da nastavite istim putem, ne brinite, policija će vas naći – rekao je sudija Volfgang Mitrup obraćajući se Šapini, koji će morati tri puta nedeljno da se prijavljuje policiji u Berlinu.

Šapina se smatra ključnim članom bande koja je podmićivanjem igrača i sudija namestila skoro 300 fudbalskih utakmica širom Evrope, uključujući i manje važne u Ligi šampiona, kao i u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Advokat napustio Sanderlend

Sud je u četvrtak osudio trojicu pripadnika „kladioničarske mafije“ na zatvorske kazne do tri godine.