guardiola_KZN

LIGA ŠAMPIONA

Gvardiola srećan, Morinjo besan

 

Trener Barselone Đozep Gvardiola bio je jako zadovoljan posle današnje pobede nad Real Madridom od 2:0 u polufinalu Lige šampiona i pohvalio je dvostrukog strelca Lionela Mesija.

-Odigrali smo jako dobro. Kontrolisali smo njihove opasne kontre. Rezultat je jako dobar, moramo da čestitamo igračima. Sreća je da imamo igrače kao što je Mesi. Ima samo 23 godine, a već je treći strelac u istoriji Barselone. To je velika stvar – rekao je Gvardiola.

Povezana vest:  Zvezda daruje sezonske medicinskim radnicima Kovid bolnica

Utakmica je bila burna, a Real je završio meč sa 10 igrača i bez trenera. Prvo je isključen defanzivac Pepe, koji je dobio direktni crveni karton, a onda i trener Žoze Morinjo zbog protesta.

Trener Reala nije bio blag u svojim izjavama i nije lako podneo poraz, za koji je okrivio suđenje.

-Ako bih rekao sudiji i UEFA šta mislim i osećam, karijera bi mi se odmah završila. Samo se nadam da ću jednog dana moći da pitam: zašto? – rekao je Morinjo.

Povezana vest:  Gaskojn se oporavlja u bolnici posle saobraćajne nesreće

-Videlo se danas da nismo imali nikakvu moćnost, a ja samo pitam zašto…Zašto je u utakmici koja je bila izjednačena to (isključenje Pepea) uradio. Ali neće odgovoriti, otići će kući zato što nikom ne odgovara – kazao je on.

Portugalac je revanš opisao kao „nemoguću misiju“, naročito bez Pepea, za koga je ocenio da je isključen bez razloga.

Povezana vest:  Fudbaleri Zvezde u četvrtfinalu Kupa Srbije

-Idemo tamo ponosno, bez Pepea, koji nije ništa uradio, bez (Serhija) Ramosa koji nije ništa uradio i sa trenerom koji ne može da bude na klupi. Ako damo gol, ponovo će nas ubiti. Rezultat svega toga je da je to nemoguće – rekao je temperamentni trener.