nemanja_vivic_alex_ferguson

Vidić: sanjam kako podižem trofej na „Vembliju“

 

Kapiten engleskog fudbalskog premijerligaša Mančester Junajteda Nemanja Vidić izjavio je kako sanja da 28. maja na „Vembliju“ podigne trofej Lige šampiona.

Njegov tim je posle pobede protiv Šalkea u Gelzenkirhenu sa 2:0, u prvom meču polufinala elitnog takmičenja, na pragu trećeg finala u poslednje četiri godine.

U Moskvi 2008. posle boljeg izvođenja penala savladali su Čelsi, a godinu dana kasnije u Rimu izgubili su od Barselone. Gotovo je izvesno da će za tačno mesec dana imati priliku za revanš jer su Katalonci u drugom polufinalu savladali Real u Madridu sa 2:0.

Povezana vest:  Galijani žali zbog prodaje Ševčenka

-Samo igranje u finalu Lige šampione je neverovatan osećaj, a posebno kad pobedite. Sigurno je da bi za mene bio vrhunac karijere da podignem pehar kao kapiten Mančestera. To je ostvarenje svih snova. Ne želim, međutim, da gledam mnogo napred. Trudim se da idem korak po korak i razmišljam samo o narednoj utakmici – izjavio je Vidić.

Povezana vest:  Gvardiola: Ne zanima me fizička pripremljenost igrača

Na pitanje u čemu je tajna Mančester Junajteda Vidić je rekao da nema tajne.

-Svaki pojedinac je u službi kolektiva. Ekipa je odlično izbalansirana i što je najvažnije ima glad za pobedama – naveo je Vidić.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde osvrnuo se i na situaciju u svom bivšem klubu.

-Gledao sam derbi. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu. Šteta je što nismo iskoristili nijednu šansu. Na kraju čini mi se da je presudilo iskustvo igrača Partizana. Ovim porazom titula je verovatno izgubljena, ali ne treba zbog toga klonuti duhom – poručio je Vidić.

Povezana vest:  Mrkela: Razmišljamo samo o Helsinkiju

On je istakao da je očigledno da trener „cvreno-belih“ Robert Prosinečki ima viziju.

-Napredak je ogroman za nepunih pet meseci. Prosinečki je bio sjajan fudbaler, a kao trener očigledno ima viziju. Zvezda igra napadački, drži loptu u posedu i to već sada postaje prepoznatljiv stil. Na dobrom smo putu, nadam se da će uskoro doći i trofeji – zaključio je Vidić.