FUDBALSKA-LOPTA

Grčka vlada zapretila sankcijama domaćim ligama

Grčka vlada upozorila je danas da će prestati da finansira domaće profesionalne fudbalske lige naredne sezone ukoliko nacionalna federacija ne promeni disciplinske zakone u nastojanju da se zaustavi nasilje u tom sportu.

Zamenik grčkog ministra kulture i turizma zadužen za sport Jorgos Nikitijadis izjavio je da je država posvećena borbi protiv nasilja na sportskim takmičenjima.

Povezana vest:  Tomislav Karadžić: Sutra rešavamo pitanje selektora

-Pozvali smo fudbalsku federaciju da promeni disciplinske zakone na njihovoj narednoj generalnoj skupštini i, ukoliko to ne bude urađeno, država će obustaviti sva sredstva za grčke fudbalske lige – rekao je Nikitijadis.

-Moraju da postoje kaznene odredbe za bacanje baklji i petardi, kao i za svakog navijača koji uđe na teren. Zašto bismo finansirali sport koji nas sramoti? – zapitao se zamenik grčkog ministra, istakavši da bi kazne za nasilje i navijačke nerede morale da budu veoma stroge.

Povezana vest:  Građani negoduju zbog ponašanja policije na utakmicama FK Vojvodine

Nikitijadis je precizirao da su koren problema oko 2.500 huligana širom Grčke.

On je danas sa predsednikom fudbalske federacije Sofoklesom Pilaviosom raspravljao o merama koje bi trebalo preduzeti zbog nereda posle finalne utakmice državnog kupa između AEK-a i Atromitosa (3:0) prošle subote.

U sukobu navijača i policije na Olimpijskom stadionu u Atni povređena su 22 policajca, od kojih je pet hospitalizovano, a 13 osoba je uhapšeno.

Povezana vest:  Fudbaler stativom za kameru udario protivnika u leđa

-Nije pitanje pronaći ko je odgovoran za nasilje. Važno je da se preduzmu odgovarajuće mere – poručio je Nikitijadis.