dejan_rambo_petkovic

Petković: Film objašnjava moj uspeh u Brazilu (FOTO)

 

Poznati fudbaler Dejan Petković Rambo (38) rekao je danas na promociji filma „O Gringo“, da mu je teško da objasni kako je u Brazilu napravio uspešnu karijeru.

-Teško je to objasniti. To je pokušao režiser Darko Bajić da uradi kroz ovaj film- rekao je Petković na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare i dodao:

-Postoji izreka – ‘Brazil se ne može objasniti, Brazil se mora osetiti.

Premijera filma „O Gringo“ održaće se sutra u 20.00 u beogradskom Sava centru, a zatim će biti prikazan 5. maja u Novom Sadu, 7. maja u Nišu, dok će 12. maja biti na bioskopskim repertoarima širom Srbije.

Povezana vest:  Ivanović i Duško Tošić: Prija nam podrška naroda

-Navikli smo da gledamo uživo fudbal, a nekako nam do sada nije išao na velikom platnu. Više od svih dobrih poteza mi znači to što je neko prikazao kako je naš čovek uspeo u zemlji fudbala. Navijači najviše zaslužuju ovakav film, jer su oni ti koji nas stalno prate – rekao je Petković.

On je naglasio da se nada da će „O Gringo“ dostići uspeh domaćeg filma „Montevideo, Bog te video“, koji se takođe bavi fudbalom.

Povezana vest:  Riberi očekuje da će igrati protiv Valensije

Režiser Darko Bajić istakao je da je očigledno da „Rambo izaziva veliko interesovanje kod ljudi“.

-Svi bi trebalo da budemo ponosni na njegov uspeh. Kada u Brazilu kažete da ste iz Srbije svi se njega sete. Ovaj film je posvećen umetnosti, a to je fudbal. Rambo zaslužuje da zapamtimo sve njegove dobre poteze i ne čudi što ga veoma poštuju u Brazilu – rekao je Bajić.

On je dodao da je ime filmu „O Gringo“ (što bi moglo da se prevede kao Veliki stranac) dao Fabijano Kanoza, jedan od velikih brazilskih sineasta, zaljubljenik u fudbal i Petkovićevu igru.

Povezana vest:  Zvezda izabrala novu Skupštinu

Promociji filma prisustvovao je i Teo Fonseka, bivši predsednik Vitorije, prvog Rambovog kluba u Brazilu.

-Prvi put sam ga video na turniru u Majorci, gde smo igrali sa Real Madridom i izgubili 1:5. Petković je dao dva gola. On je najbolji stranac koji je igrao u Brazilu – rekao je Fonseka.

Bivši državni reprezentativac došao je u Vitoriju 1997. godine.

Petković će odigrati dve oproštajne utakmice. Prvu za Flemengo 5. juna u Rio de Ženejru protiv Korintijansa, a drugu u Beogradu 9. avgusta kada će se sastati Crvena zvezda i Flamengo.

PHOTO: ataimages.rs

{vsig}O_GRINGO_MARAKANA{/vsig}