BARANJ_SELKTOR_PONJAVIC_JAGLICIC ANTAL

KUGLANJE

Poslednji test za SP protiv Mađarske u Banji Junaković

Poslednje testove srpske seniorske reprezentacije za četvrti ekipni Šampionat sveta koji će se odigrati od 19. do 27. maja u Sarajevu imaće protiv selekcija Mađarske u Banji Junaković 14. maja. Pripreme će se odžati od 11. do 17. maja takođe na ovoj kuglani.

– I do nas su došle loše vesti da postoji opasnost od otkazivanja Šampionata sveta u Sarajevu zbog teške finansijske situacije, ali se nadamo da do toga neće doći i pripremamo se kao da je sve u najboljem redu – kaže predsednik KS Srbije Uroš Dragojlović.

Organizatori su na pres konferenciji saopštili da su troškovi oko 400.000 evra a da su do sada dobili samo 40.000 evra i apelovali su na nadležne institucije u federaciji da im se pomogne da ne dođe do najgoreg.

Selektor seniorske ženske reprezentacije Mirko Čukvas odredio je ovaj sastav za pripreme i meč sa Mađarskom: Nevenka Joković, Livia Santo, Renata Vilov, Mila Bodanović (sve Pionir), Zorica Barać i Nataša Savić (Apatin), Marija Gajin (SPC Vojvodina) i Jelena Bogdanov (Srem, Ruma).

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Kostelić prvi u superkombinaciji

Kuglašice Srbije su u D grupi sa selekcijama Rumunije i Italije. Prvi meč Srbija će igrati 20. maja od 12,15 časova sa Italijom, a drugi 24. maja od 9 časova sa Rumunkama.

U A grupi su Austrija, Mađarska, Estonija i Danska, u B grupi su Hrvatska, Češka i BiH i u C grupi Slovenija, Slovačka i Makedonija.

Miloš Ponjavić, selektor kuglaša Srbije, koji brane titulu osvojenu na Prvenstvu sveta 2009. u Detenhajmu, odredio je ovu osmouku za test sa Mađarima: Vilmoš Zavarko, Jovan Ćalić (obojica Sport, Podbrezova), Tibor Sel (Segedin), Daniel Tepša, Arpad Antal i Goran Ostojić (svi Beograd „Poštanska štedionica“), Čongor Baranj (Senta Visa prom) i Uroš Jagličić (Metalac).

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Kraljevo Royal Crowns - Mladenovac Forestlanders u nedelju na Atletskom stadionu u Kraljevu

I kuglaši su u D grupi sa Slovenijom, Italijom i Crnom Gorom. Prvu utakmicu igraće  21. maja od 14,30 časova sa Crnom Gorom, drugu 23. maja od 8 časova sa Italijom i treću 25. maja od 14,30 sa Slovenijom.

U A grupi su Mađarska, Makedonija, Slovačka i Poljska, u B grupi igraće Češka, Hrvatska, BiH i pobednik iz kvalifikacionog meča Katalonija – Danska, u C grupi su Rumunija, Fracuska, Austrija i Estonija.

Dve najbolje ekipe iz D grupe i dve iz C grupe formiraće četvrtfinalnu F grupu i odigrati još dve utakmice. Četvrtfinalnu E grupu činiće po dve najbolje ekipe iz A i B grupe. Potom će dva najbolja tima iz E i F grupa odigrati  polufinalne mečeve unakrst. Pobednici će igrati za šampionsku titulu, poraženi automatski dobijaju bronze…

Pre seniorskog šampionata, odigraće se od 14. do 19. maja  Prvenstvo sveta za kuglašice i kuglaše do 18 godina (kadeti).  Podmladak će se boriti za svetske titule – ekipno, tandemi, miks parovi, pojedinačno – klasik, pojedinačno – sprint i za kombinaciju. Na osnovu bodovanja plasmana u ovim disciplinama odrediće se i tri najbolje nacije. Pripremaće se od 5. do 11. maja takođe u Banji Junaković, a kontrolni meč sa Mađarskom odigraće se 7. maja.

Povezana vest:  JP PTT saobraćaja „Srbija” član sponzorskog pula Olimpijskog komiteta Srbije

Selektor kadetkinja Ljubomr Štetin odredio je šest kuglašica za pripreme i susret sa Mađaricama. Na listi su: Jelena Popov (Banat, Zrenjanin), Maja Đukić (Radnički, Novi Sad), Milana Pavlic (Polet), Nina Kaćanski (Vojvodina, Bačko Gradište), Ivona Ač („Toza Marković“, Kikinda) i Zorana Radovanović (Apatin).

Na spisku novog selekora kadeta Dragana Fatovića su Adrian Lončarević i Balaž Kovač (Eđšeg), Robert Ernješi i Milorad Vojnović (Senta Visa prom), Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) i Alen Kujundžić (Matica Spartak, Subotica). U Sarajevo će putovati pet kadetkinja i pet kadeta i putnici će se znati posle priprema.