Thomas Kraft

Tomas Kraft potpisao za Hertu

Dojučerašnji golman minhenskog Bajerna Tomas Kraft (23) novi je čuvar mreže berlinske Herte. U redove povratnika u elitni razred nemačkog fudbala dolazi bez odštete, a potpisao je četvorogodišnju saradnju.

-Vrlo smo srećni što smo uspeli dovesti Tomasa. Kada imate priliku dovesti igrača njegovog kalibra bez odštete bilo bi neinteligentno to iskoristiti. On je golman velikog potencijala i sposobnosti. Zato smo posebno zadovoljni što će karijeru nastaviti u Herti – rekao je sportski direktor Herte Mihael Pretc.

Povezana vest:  LAV FUTSAL LIGA, Derbi na Bežaniji

-Herta je za mene veliki izazov. Sportski direktor Pretc i trener Markus Babel uverili su me u svoju viziju i srećan sam što sam potpisao. Entuzijazam koji vlada u klubu jedan je od razloga što sam potpisao na četiri godine – izjavio je Kraft, kojeg je bivši trener Bajerna Luis van Gal ove sezone nakratko, nakon zimske pauze, promovisao u prvu golmansku opciju bavarskog kluba. Ali, kasnije je broj ponovo preuzeo Jorg But, pa je Kraft odlučio raskinuti ugovor i priliku potražiti u drugom klubu.

Povezana vest:  Plavšić novi igrač Crvene zvezde