kristijano_ronaldo_lopta

Peta uzastopna pobeda Malage, Bilbao i Atletiko posustaju

 

Fudbaleri Malage večeras su došli do pete uzastopne pobede u prvenstvu Španije, dok su Atletik Bilbao i Atletiko Madrid posustali u borbi za Ligu Evropa, a Real Madrid je uz tri gola Kristijana Ronalda i jedan Karima Benzeme pobedio Hetafe.

U prvim mečevima 36. kola Primere Malaga je kao domaćin pobedila Sporting Hihon sa 2:0, Real je na svom terenu bio bolji od Hetafea sa 4:0, Bilbao je poražen u La Korunji od Deportiva sa 2:1, a istim rezultatom je Atletiko Madrid u Santanderu izgubio od Rasinga.

Povezana vest:  Tomislav Sivić novi selektor omladinske reprezentacije

Tri gola za Real postigao je Kristijano Ronaldo, dva na asistenciju Mesuta Ezila u 24. i 58. minutu i jedan iz penala u poslednjim trenucima meča. U strelce se za Madriđane upisao i Karim Benzema u 77. minutu.

„Kraljevski klub“ je ovom pobedom prišao Barseloni na pet bodova razlike, dva kola pre kraja. Aktuelni šampion sutra igra u gostima protiv Levantea, a biće mu dovoljan i bod kako bi osvojio 21. titulu prvaka Španije u istoriji kluba.

Povezana vest:  Visente del Boske: Igrali smo kao na treningu

Atletik Bilbao i Atletiko Madrid večerašnjim porazima omogućili su Sevilji da, ako sutra kao gost pobedi Osasunu, dođe na petu poziciju. U trku za jedno od dva mesta koja vode u Ligu Evropa mogao bi da se uključi i Espanjol, ukoliko na svom terenu bude bio bolji od Valensije.

Malaga se petom pobedom u nizu probila na deseto mesto na tabeli, dok je Deportivo pobegao iz zone ispadanja, barem do sutrašnjih utakmica. Klub iz La Korunje trenutno je 14, sa utakmicom više od ostalih rivala koji se bore za opstanak.

Povezana vest:  Augsburgu bodovi protiv Herte