aleksandar_stanojevic_kup_2011

Stanojević: Znao sam da je moguć prekid

 

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je večeras da je unapred znao da bi Vojvodina mogla da izazove prekid finalne utakmice Kupa Srbije ako njegov tim bude imao povoljan rezultat.

Partizan je u sredu uveče osvojio 12. trofej Kupa Srbije, pošto je u finalu pobedio Vojvodinu sa 2:1, ali je utakmica na stadionu Marakana u Beogradu prekinuta u 83. minutu.

Nezadovoljni suđenjem Slobodana Veselinovića, Novosađani su napustili teren.

-Od početka se videlo da ovo finale neće izaći na dobro. Sve vreme je bila prisutna tenzija, koja je i dovela do ovakvog završetka. Znao sam, a i rekao sam to ljudima iz našeg tima, da se ovaj meč neće završiti ako bude povoljan rezultat za nas. Ovako nešto još nisam video u svojoj karijeri – rekao je Stanojević novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  EURO 2012, Runi: Engleska može da bude prvak EP

Trener Partizana je osudio potez delegata utakmice Miodraga Jankovića, koji je dozvolio da utakmica počne sa 25 minuta zakašnjenja kako bi svi navijači Vojvodine ušli na stadion.

-Zašto utakmica nije počela na vreme, odnosno zašto igrači nisu izašli na teren u 20.15 kada je trebalo da bude intonirana himna Srbije? Utakmica je kasnila jer igrači Vojvodine nisu želeli da izađu na teren. Mi smo stajali 20 minuta u svlačionici i nismo znali šta se dešava – rekao je Stanojević.

Povezana vest:  Avram Grant: Spartak je najvažniji, sam zato jer je sledeći

On je ocenio da je njegov tim zasluženo osvojio pehar Kupa Srbije.

-Žao mi je što se ljudi ne bore za srpski fudbal, jer ne vidim da ostale ekipe osvajaju neke bodove u Evropi osim nas. Ako ovde imaju primedbe, šta im smeta da u Evropi naprave neki rezultat – upitao se Stanojević i dodao:

-Davali su i na svetskim prvenstvima golove rukama, ali ekipe nisu izlazile sa terena. Ne znam u čemu je problem, mi smo posle oba poraza u prvenstvu čestitali Vojvodini.

Na pitanje novinara kako se oseća posle svega što se u sredu uveče dogodilo na Marakani, Stanojević je rekao da su mu osećanja pomešana.

Povezana vest:  FIFA: Brazil spreman za naredno veliko takmičenje

-Naravno da sam i tužan uprkos pobedi, ali da li je Fudbalski klub Partizan kriv što je Vojvodina izašla sa terena? Ja želim da se bavim fudbalom, a sve ovo me je mnogo razočaralo. Zamislite da smo mi izašli sa terena kada nam je u Ligi šampiona Šahtjor dao gol za 2:0 ili da Arsenal nije želeo da igra u Beogradu zbog problema sa strujom na stadionu – kazao je Stanojević.

Odlukom kluba trener Vojvodine Zoran Milinković nije pristvovao konferenciji za novinare posle utakmice.