Roberto_Mancini

Mančester siti i Mančini sutra igraju za istoriju

 

Italijan Roberto Mančini imaće sutra priliku da, nakon osvajanja četvrtog mesta u šampionatu Engleske i plasmana u Ligu šampiona, ispiše još lepše stranice u istoriji Mančester sitija i donese toj ekipi prvi trofej od 1976. Siti sutra na novom stadionu Vembli igra protiv Stouk sitija u finalu FA kupa.

-Prošle nedelje smo ušli u istoriju osvajanjem četvrtog mesta, ali sada je došlo vreme za trofej – rekao je engleskim medijima Mančini.

Povezana vest:  Ramos: Vratili smo se tamo gde treba da budemo

Mančester siti prošlog vikenda je pobedio Totenhem i sada, dva kola pre kraja, ima sedam bodova više od petoplasiranog Liverpula. Siti može i do trećeg mesta, pošto zaostaje samo dva boda za Arsenalom.

-Moraćemo da igramo najbolje što umemo sutra protiv Stouka. Biće nam teško, jer će i za igrače Stouka to biti meč života. Učinićemo sve da donesemo još radosti našim navijačima – istakao je italijanski stručnjak.

Povezana vest:  Škoro novi trener Jagodine

U avgustu 2008. kompanija Abu Dabi Junajted Grup kupila je Mančester siti, a prvi čovek te firme Šeik Mansur Bin Zajed od tada je uložio dosta novca za dovođenje najkvalitetnijih svetskih igrača.

Tek ove sezone Siti je uspeo da dođe do željenih rezultata, a pored Mančinija, najveće zasluge za to pripadaju napadaču Karlosu Tevezu, koji je postigao 22 gola u 38 utakmica.

Povezana vest:  Ambrozini produžio ugovor sa Milanom

-Da je neko pre dve ili tri godine rekao da će Siti biti među najboljim klubovima na svetu, niko mu ne bi verovao – dodao jeMančini.

Mančester siti je do sada osvojio četiri kupa, a Stouk je bez trofeja u ovom takmičenju. Finalna utakmica FA kupa igra se sutra od 16 sati u Londonu.