engleska_logoENGLESKA LIGA VESTI

Hutton traži šansu

Vedran Ćorluka se vremenom nametnuo kao startni desni bek Totenhema. Njegove dobre igre uskratile su za mesto u timu Alana Huttona, škotskog internacionalca. Ipak, klub iz Londona je bio korektan i dozvolio mu je da ode na pozajmicu do kraja sezone. Steve Bruce, menadžer Sanderlenda, osvrnuo se na novog igrača svoje ekipe:

– Odavno smo upoznati s njegovim kvalitetom. Pratili smo njegove igre u više utakmica. Imamo problema s povredama defanzivnih igrača i zato Alan stiže u pravom trenutku.

Inače, Hutton je postao član Totenhema u avgustu 2008. Stigao je za devet miliona funti iz Rendžersa.

Povezana vest:  Barselona i Atletiko odigrali nerešeno, Real van trke

 

Nova lica u Fulamu

Kraj zimskog prelaznog roka bio je uzbudljiv za Fulam. U klub su stigla čak trojica fudbalera. Nicky Shorey, defanzivac Aston vile, pozajmljen je timu iz Londona do leta, baš kao i Stefano Okaka, perspektivni napadač Rome. Christopher Buchtmann, član mlađih nemačkih reprezentativnih selekcija, potpisao je ugovor na 18 meseci. I on igra na poziciji levog beka baš kao i Shorey. Okaka je član mlade reprezentacije Italijem. Zanimljivo je da je igrao u oba meča Rome i Fulama u Ligi Evrope. Postigao je i pogodak u Rimu, a precizan je bio i prošlog vikenda protiv Sijene u Seriji A. Boravak na Ostrvu pomoći će mu da stekne značajno iskustvo, baš kao što je bio slučaj i dok je putem pozajmica nastupao za Modenu i Brešu.

Povezana vest:  Viljar i zvanično kandidat za predsednika Uefe

 

Moreno pojačao Vigan

Marcelo Moreno, napadač Šahtjora, pozajmljen je Viganu do kraja sezone. Roberto Martinez, menadžer engleske ekipe, veruje da će Bolivijac i te kako puno doprineti igri ove ekipe:

– Izuzetno je fizički pripremljen, dobro igra glavom i mlad je. Ukrajinci su pre godinu i po dana izdvojili značajnu sumu kako bi ga angažovali. To najbolje govori koliko je cenjen. Veoma je talentovan i podjednako dobro se služi i levom i desnom nogom.

Povezana vest:  Rusija ubedljiva protiv Saudijske Arabije na početku SP

Moreno, koji je u dresu reprezentacije zatresao mreže sedam puta u 17 mečeva, čvrsto je rešen da se dokaže u Evropi:

– Želja mi je da se u potpunosti afirmišem. Jedva čekam da se upoznam sa saigračima, počnem sa treninzima i pokušam da se izborim za mesto u timu.