jurgen_klop_borusija

Za Klopa samo Barslelona bolja od Borusije

Trener nemačkog prvaka Jirgen Klop izjavio je danas da je, prema njegovom mišljenju, jedini klub koji trenutno igra bolji fudbal od njegovih izabranika španska Barselona.

-U Barseloni su sve stvari vrhunski postavljene i tamo sve funkcioniše na izuzetnom nivou. Mislim da je posle Katalonaca najbolji klub i najatraktivnija sredina za igrače danas Borusija – istakao je Klop, a prenose nemački mediji.

Povezana vest:  Štutgart deklasirao Frajburg i pobegao iz zone ispadanja

Stručnjak koji je uspeo da „milionerima“ vrati titulu državnog prvaka posle punih sedam godina, čak smatra da se Borusija može svrstati među retke evropske timove sa sposobnošću da ravnopravno pariraju Barseloni.

-Nema mnogo takvih timova, mozda pet, a među njima je svakako Borusija – samouveren je Klop, koji je privukao pažnju medija i po ekscentričnom načinu ponašanja i atipičnim izjavama.

Povezana vest:  Murinjo: Drogbu čeka funkcija nakon završetka karijere

Mladi stručnjak tvrdi da nijedan njegov učenik ne želi da napusti Borusiju u letnjem prelaznom roku i dodaje da su mu bile „vezane ruke“ u slučaju transfera Turčina Nurija Sahina u madridski Real.

-Nisam mogao ništa da utičem u tom slučaju pošto mi je Sahin odmah rekao da su tri kluba u kojima je još kao dete sanjao da igra Real Madrid, Barselona i Mančester Junajted – zaključio je 43. godišnji Klop.

Povezana vest:  Nikolić: Mnogo slatka i važna pobeda