karlo_anceloti_trener

Anćeloti: Prihvatio bih posao u Vest Hemu

 

Trener Čelsija Karlo Ančeloti rekao je danas da želi da ostane u engleskom fudbalu i da ne bi imao ništa protiv da, u slučaju otkaza, preuzme Vest Hem, koji će sledeće sezone igrati u drugoj ligi – Čempionšipu.

Čelsi ove sezone nije uspeo da osvoji nijedan trofej, zbog čega mediji spekulišu da će Ančeloti dobiti otkaz. Italijanski trener, koji dobija preko pet miliona funti godišnje u Čelsiju, rekao je da bi pristao na smanjenje plate u Vest Hemu.

Povezana vest:  FIFA RANG LISTA, Srbija pala za jedno mesto, sada je 45. na listi FIFA

-Trenirao bih Vest Hem – zašto da ne. Veliki je izazov trenirati ekipu koja nije među četiri najbolje u Premijer ligi, ili koja se takmiči u Čempionšipu – rekao je Anćeloti britanskim medijima.

-Atmosfera u Vest Hemu je sjajna, a to se može reći i za ostale klubove u drugoj ligi. Poštujem svaki klub i svaki posao mojih kolega. To je isti posao i nije važno da li trenirate vrhunski ili neki manji klub – dodao je italijanski trener.

Povezana vest:  Dejvid Bekam unajmio naoružanog čuvara

Anćeloti je istakao da mu novac nikada nije bio motiv za prihvatanje nekog posla.

-Kada sam počinjao, bio sam srećan što treniram drugoligaški tim. Ako bi mi klub ponudio da radim besplatno razmislio bih o tome, pošto mi novac nije motiv, nikada nije bio. Mislim da tako misle i fudbaleri pošto je važno pobeđivati, biti najbolji, svi žele da ostanu na vrhu – rekao je on.

Povezana vest:  Marčelo Lipi pregovara s moskovskim Spartakom

-Gledao sam mnogo utakmica, Čempionšip je fantastičan, stadioni su sjajni. Kada biste gledali neku drugoligašku utakmicu u Italiji videli biste potpuno drugačiju sliku – na stadionu bi bilo 2.000 ljudi, dok je u Engleskoj sve drugačije – dodao je Anćeloti.