JOVANA CRNOGORAC NA POSTOLJU U TURSKOJ

Jovana Crnogorac osvojila drugo, Bojan Đurđić  peto,  Aleksa Marić deseto mesto na trci u Istanbulu!

Još jedan sjajan vikend za srpski planinski biciklizam. Na trci u Istanbulu (C- 2), Jovana Crnogorac mlada takmičarka BK Novi Sad, učesnica Olimpijskih igara mladih u Singapuru prošle godine, zauzela je izvanredno drugo mesto. Sjajan plasman u muškoj trci zabeležili su Bojan  Đurđić iz kragujevačkog Radničkog koji je peti i Aleksa Marić iz Crvene zvezde koji je bio deseti. Sa krugom zaostatka trku je na 16. mestu završio Oliver Štrbac iz Fanatika.

Povezana vest:  Na mladima svet ostaje

Jovana Crnogorac je dobila 20 poena za drugo mesto, Bojan Đurđić deset za peto, a druge bodove u sezoni (jedan poen) na međunarodnim trkama upisao je mladi Aleksa Marić, koji je već imao šest bodova za drugo mesto na „Trofeju Divčibare“!

– Jovana Crnogorac je na neki način žrtva sudija, loše su preračunali dužinu i broj krugova i umesto tri, trka je trajala četiri kruga i puna dva sata umesto 1,30 časova – kaže vođa srpske selekcije u Istanbulu Nemanja Vajs predsednik BK Novi Sad.- Na kraju, pobedila  je Selma Jetis iz Turske ali je i ovo veliki uspeh za Jovanu Crnogorac koja je na  trci početkom maja takođe u Istanbulu, ali u jačoj kategoriji bila četvrta i osvojila 25 bodova.

Povezana vest:  Der pobedio na trci „Vuelta Čiapas“ u Meksiku!

Đurđić je vodio veliku borbu za četvrto mestao sa Turčinom Bilanom i poražen je za devet sekundi. Pobedio je grči biciklista Ilijas Periklis. I Đurđić je početkom meseca upisao bodove takođe u Istanbulu. Bio je 11. i zaradio je osam bodova.

Pre ove trke, u predolimpijskoj godini,  Đurđić  je osvojio deset bodova na trci u Klužu za peto mesto,  15 bodova za treće mesto na trci „Kasimatis kup“ u Grčkoj,  deset bodova za pobedu na trci C-3 na Divčibarama i osam bodova na C-1 trci  u Istanbulu.

Povezana vest:  Svi Srbi u glavnoj grupi na “Trci mira”