tibor sel reprezentativac srbije

KUGLANJE

Srpske reprezentacije odmarala na Šampionatu sveta

Obe srpske reprezentacije odmarale su u nedelju 22. maja na ekipnom Šampionatu sveta u Sarajevu. U muškoj reprezentaciji, Uroš Jagličić je proslavio rođendan i seniorke su mu spremile poklon i rođendansku pesmu za vreme doručka u hotelu Alem, gde su srpski kuglaši i kuglašice izuzetno primljeni i okruženi su pažnjom i ljubaznošću svog osoblja, posebno Arhimeda koji im u hotelskom restoranu, za vreme večere izlazi u suret u pogledu izbora jela…

Kuglaši se priremaju da u ponedeljak 23. maja odigraju drugu utakmicu u „D“ grupi protiv Italijana koji su žestoko namučili u prvom meču Slovence. Posle velike borbe bodovi su pripali slovenačkoj reprezentaciji 3.537:3.532 (5,5:2,5). Italijanski kuglaš Heler, koji je ušao kao zamena u poslednjem paru, promašio je 29. hitac na srednji čunj i nije napravio prelaz u pune, tako da su  Slovenci dobili dva boda za više oborenih čunjeva (+5) i pobedili!

Povezana vest:  XIV KUP GRADA – TROFEJ BEOGRADA 2014 U BADMINTONU U SUBOTU I NEDELJU, 6. I 7. DECEMBRA

I drugi meč večernjeg programa u „B“ grupi Hrvatska – BiH bio je veoma napet. U igračkim poenima bilo je 3:3 a Hrvatska je došla do važnih bodova zahvaljujući više oborenih čenjeva (+36).

Ako bi se tražilo iznenađenje kola to je ubedljiv poraz Slovaka, koji su došli sa velikim ambicijama na SP, od Makedonaca u „A“ grupi  (3.730:3.653, 6:2). Mađari su pokazali snagu protiv kombinovanog tima Poljske  ali je ovo po svemu možda i najneizvesnija grupa.

Povezana vest:  Olimpijski šampion Defago povredio koleno na treningu

– Prijaviću svih devet igrača uključujući i Roberta Ernješija za meč sa Italijanima – kaže selektor Miloš Ponjavić.- Oprez nije na odmet. Italijani su napravili nekoliko grešaka i zato su poraženi od Slovenaca. Nisu loš tim, ali na našoj strani su kvalitet i iskustvo.

Na ženskom turniru nije bilo velikih iznenađenja.  Baš kao i na muškom, Srbija je imala najbolji rezultat prvog dana 3.461 čunj. Selektor Čukvas je obezbedio termin na staroj kuglani u Zetri i srpske reprezentativke su trenirale na svoj slobodan dan a u utorak 24. maja igraće sa Rumunkama.

Povezana vest:  KUGLANJE, Gordana Marinković i Željko Miličević šampioni Srbije u miksu