bobi_zamora_fulam

Zamora ponovo u sastavu reprezentacije Engleske

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Fabio Kapelo uvrstio je u sastav napadača Fulama Bobija Zamoru za predstojeću utakmicu u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope protiv Švajcarske početkom narednog meseca.

Zamora se vraća u nacionalni tim posle oporavka od preloma noge, a Kapelo ga je pozvao zbog toga što je Endi Kerol iz Liverpula povređen, a standardni napadač Vejn Runi iz Mančester Junajteda zbog suspenzije ne može da igra na meču, koji je na programu 4. juna na londonskom Vembliju.

Povezana vest:  Volfsburg pobeđuje, Dost nastavlja da postiže golove

Zamora je debitovao za Englesku na prijateljskom susretu protiv Mađarske u avgustu prošle godine, a mesec kasnije slomio je nogu na prvenstvenom meču protiv Vulverhemptona i nije igrao do februara.

Na jučerašnjoj utakmici protiv Arsenala (2:2) bio je strelac i to je bio njegov četvrti gol na 11 mečeva otkako se vratio na teren.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA E, Roma juri pobedu na Bajernom za plasman u osminu finala

U nacionalni sastav takođe se vraćaju prvotimci Mančester Junajteda Rio Ferdinand i Majkl Kerik.

Reprezentacija Engleske posle četiri utakmice vodi u grupi ispred selekcija Crne Gore, Švajcarske, Bugarske i Velsa.

Kapelo je pozvao sledećih 26 igrača:

Golmani: Džo Hart (Mančester Siti), Skot Karson (Vest Bromvič Albion), Dejvid Stokdejl (Fulam).

Odbrana: Lejton Bejns (Everton), Geri Kejhil (Bolton), Ešli Kol (Čelsi), Rio Ferdinand (Mančester Junajted), Fil Jagjelka (Everton), Glen Džonson (Liverpul), Džolion Leskot (Mančester Siti), Džon Teri (Čelsi), Kajl Voker (Totenhem).

Povezana vest:  UEFA FUTSAL EURO 2016, Kovačević: Verujem da počinje nova era za srpski futsal

Sredina terena: Garet Beri (Mančester Siti), Majkl Kerik (Mančester Junajted), Stjuart Daunng (Aston Vila), Adam Džonson (Mančester Siti), Frenk Lampard (Čelsi), Džejms Milner (Mančester Siti), Skot Parker (Vesthem), Tio Volkot (Arsenal), Džek Vilšir (Arsenal), Ešli Jang (Aston Vila).

Napadači: Daren Bent (Aston Vila), Piter Krauč (Totenhem), Džermejn Defo (Totenhem), Bobi Zamora (Fulam).