LIGA ŠAMPIONA

Ferguson:Barselona nije favorit,možemo da zaustavimo Mesija

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da Barselona nije favorit u predstojećoj finalnoj utakmici Lige šampiona i da veruje da njegovi igrači mogu da zaustave najboljeg fudbalera španskog tima Lionela Mesija.

Fudbaleri Mančester junajteda i Barselone u subotu od 20.45 na Vembliju igraju finalnu utakmicu Lige šampiona. To će biti repriza finala iz 2009. godine kada je španski tim pobedio engleski sa 2:0.

-Igrali smo tri puta sa Barselonom i uvek postoji rešenje za svakog dobrog igrača. Nadam se da ćemo pronaći rešenje za Mesija. Morate priznati da obe ekipe imaju dobre igrače i zbog toga nas čeka zanimljiva utakmica u subotu. Sigruan sam da je i Barselona svesna pretnji koje će im predstavljati naši igrači – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  Neredi navijača obeležili utakmicu u Kruševcu

Mnogi Barselonu smatraju favoritom, ali trener „crvenih đavola“ rekao je da ima poverenja u svoje igrače.

-Mi ne odlučujemo o tim stvarima, moramo samo da se oslonimo na nastup naših igrača. Mislim da smo spremni i da smo dobro radili – dodao je on.

Ferguson će tek odlučiti ko će igrati u napadu pored Vejna Runija.

Povezana vest:  Pato: Ostajem u Milanu barem do 2014. godine

-Nije lako jer odlučuje ljudski faktor. Igrači su naporno radili cele sezone i odigrali mnogo utakmica. Nažalost, samo jedna osoba može da im saopšti sastav tima, a to sam ja. To nije lak posao, ali moramo sve da učinimo da pobedimo i oni to shvataju – rekao je on.

Trener Junajteda istakao je da je njegov tim izvukao pouke iz poraza u finalu 2009. godine.

-Kada smo primili prvi gol izgubili smo koncentraciju i to nas je koštalo. Onda su oni igrali na Mesija na sredini terena što nam je otežalo posao. Presudna stvar će biti koncentracija, jer moramo da budemo sigurni u odbrani i napadu – rekao je on.

Povezana vest:  Džeko srušio Junajted, Arsenal ispustio pobedu

Ferguson smatra da je Barselona ove sezone bolja nego što je bila 2009. godine.

-Mislim da su napredovali. Ekipa je zrelija, jer mislim da je osvajanje Lige šampiona 2009. bio za njih veliki korak. Ali, ne radi se samo o Barseloni, već i o tome šta je najbolje za nas, kako da dobijemo utakmicu. Najverovatnije će odlučiti naša igra u napadu – rekao je Ferguson.