novak_djokovic_rim_111

ROLAN GAROS

Petoro srpskih tenisera sutra igra na Rolan Garosu

 

Četvrtog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Francuske – Rolan Garosu u Parizu sutra će, između ostalih, mečeve u singlu i dublu igrati petoro srpskih tenisera.

Od srpskih tenisera, prvi na teren izlazi 32. igrač sveta Janko Tipsarević koji od 11 sati na terenu broj sedam igra protiv Španca Perea Ribe, 65. na ATP listi. To će biti njihov prvi duel.

Tipsarević će takođe sutra igrati i u dublu zajedno sa Viktorom Troickim. Meč prvog kola srpski teniseri igraju protiv Francuza Marka Žikela i Edvarada Rožera Vaselina. Taj meč je četvrti na program terena broj 16.

Povezana vest:  Španija pobedila SAD u Hopman kupu

Drugi teniser sveta Novak Đoković igra meč drugog kola protiv Rumuna Viktora Haneskua, 60. igrača sveta. To će biti njihov šesti duel, a prethodnih pet dobio je srpski teniser. Taj meč je treći na programu stadiona Filip Šatrije na kome program počinje u 11 sati duelom prve teniserke sveta Karoline Voznijacki i Kanađanke Aleksandre Voznijak.

Povezana vest:  Dodig zaustavio Lajovića u drugom kolu Istanbula

Deseti nosilac Jelena Janković igra meč drugog kola protiv 61. teniserke sveta Ruskinje Vere Duševine. To će biti njihov šesti duel, od kojih je srpska teniserka dobila pet. Meč je drugi na programu terena broj tri i počeće posle meča Amerikanki Betani Matek-Sends i Varvare Lepčenko. Jankovićeva će sutra igrati i meč prvog kola u konkurenciji dublova. Ona će zajedno sa Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom igrati protiv domaćih teniserki Viržini Razano i Aliz Korne. Meč je poslednji na programu terena broj sedam.

Povezana vest:  Đoković: Nikad uzbudljivije finale, Federer inspiriše

Takođe, Bojana Jovanovski i Amerikanka Varvara Lepčenko igraju u prvom kolu dubla protiv Španjolki Lureds Dominges Lino i Laure Pos-Tio. Meč je četvrti na programu terena broj 10.

Na teren će i branilac titule Italijanka Frančeska Skjavone, koja u drugom kolu igra protiv Ruskinje Vesne Dolonc, dok će treći teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer igrati protiv domaćeg tenisera Maksima Tekseire.