karl-heinz-rummenigge

Rumenige: FIFA zanemaruje potrebe klubova

 

Predsednik Udruženja evropskih fudbalskih klubova Karl Hajnc Rumenige rekao je danas da Svetska fudbalska federacija (FIFA) zanemaruje potrebe klubova dok njen predsednik Sep Blater pokušava da dobije četvrti mandat.

Rumenige je rekao da FIFA „čini sve“ za nacionalne fudbalske saveze, koji mogu da glasaju za Blatera na izborima za predsednika 1. juna.

Povezana vest:  Džo Kol prelazi u KPR

On je rekao da se takmičenje između Blatera i njegovog protivnika na izborima Muhameda bin Hamama iz Katara zasniva na finansijama FIFA I problemima oko izbora domaćina Svetskog prvenstva, a da se ignorišu fudbalska pitanja koja utiču na klubove, igrače i navijače kao što je kalendar međunarodnih utakmica.

-Danas ne postoji demokratija u FIFA. FIFA ne radi ništa u korist klubova. Jasno je da se čine usluge fudbalskim savezima kako bi ih ubedili da glasaju za Blatera – rekao je Rumenige, koji je predsednik udruženja koje broji 197, uglavnom najbogatijih klubova iz 53 fudbalska saveza.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Smenjen vrh Nigerijskog fudbalskog saveza

FIFA je naljutila klubove time što je u kalendar međunarodnih utakmica dodala nove termine bez konsultacije sa klubovima. Takođe, klubovi su nezadovoljni jer je Blater bez dogovora izjavio da postoji mogućnost da se Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru odigra na zimu.

Blater se protivi zahtevima klubova da se deo profita sa Svetskog prvenstva iskoristi za plate igračima koji su se povredili igrajući za reprezentaciju.

Povezana vest:  El Šaravi: Želim da ostanem u Milanu