francuska_trening

KVALIFIKACIJE ZA EP

Francuska pobedila Estoniju, remi Francuske i Belorusije

 

Fudbalska reprezentacija Italije pobedila je večeras u Modeni Estoniju sa 3:0 i zadržala pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca u Grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine, u kojoj se takmiči i Srbija.

Ranije danas Slovenija je bila bolja od Farskih Ostrva sa 2:0, pa se približila Italiji, na dva boda, dok je Srbija ostala na trećoj poziciji sa osam. Slovenija, međutim, ima meč više od rivala.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa D: Real ubedljiv protiv Dinama, bez golova u Lionu

Golove za Italiju u pobedi nad četvrtoplasiranom Estonijom postigli su Đuzepe Rosi u 21, Antonio Kasano u 39. i Đampaolo Pacini u 68. minutu utakmice.

U Grupi D Francuska je igrala nerešeno 1:1 kao gost protiv Belorusije, ali taj bod više odgovara „trikolorima“ koji su zadržali vodeću pozicijiu sa četiri boda više u odnosu na večerašnjeg rivala.

Domaćin je poveo na meču autogolom Erika Abidala u 20. minutu, ali je Floran Maluda izjednačio samo dva minuta kasnije. Veliko iznenađenje bilo je na pomolu u Grupi F, gde je Hrvatska u Splitu gubila sa 1:0 od Gruzije.

Povezana vest:  Napoliju oduzeta dva boda, Kanavaro i Grava suspendovani

Gosti su poveli u 16. minutu preko Jabe Kankave, ali su preokret doneli Mario Mandžukić i Nikola Kalinić golovima u 76. i 78. minutu. U Grupi A Nemačka je tek golom Marija Gomeza u 90. minutu uspela da savlada Austriju u gostima. Isti igrač doneo je prednost Nemcima u 44. minutu, ali je domaćin izjednačio autogolom Arnea Fridriha u 50.

Povezana vest:  Mesi: Nismo među favoritima, ali nadamo se

Rumunija je kao domaćin pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 3:0 i „zakuvala“ borbu za drugo mesto u Grupi D. Čak četiri reprezentacije nalaze se u samo dva boda razmaka, dok vodeća pozicija pripada Francuskoj sa 13 bodova.

Belorusija ima devet, Albanija i Rumunija po osam, a BiH sedam.