Andrea_Pirlo_Italija

Pirlo: Igraćemo kao Španija

Andrea Pirlo, iskusni italijanski reprezentativac koji je odlučio Milanov dres da zameniti Juventusovim, tvrdi da je baš uživao u domaćoj pobedi svoje reprezentacije nad Estonijom 3-0 u kvalifikacijskoj C grupi za Euro 2012.

Italija je ovom pobedom napravila novi korak ka plasmanu na Evopsko prvenstvo, jer je vodeća u grupi sa 16 bodova iz šest utakmica, dok druga Slovenija ima pet bodova manje i utakmicu više.

Povezana vest:  Gvardiola najbolji trener 2011

Pogotke za Italiju u meču protiv Estonije postigli su Rosi u 21, Kasano u 39. i Pacini u 68. minuti.

-Bila je to važna utakmica u kojoj smo se dobro zabavljali na terenu, držali smo loptu u svom posedu najvećim delom i nismo se previše umorili. Lepo je završiti sezonu ovakvom pobedom i napraviti korak bliže Evropskom prvenstvu – izjavio je Pirlo, koji je odigrao svih 90 minuta.

Povezana vest:  La Porterija: Barselona bacila oko na Ozila

Italijanski selektor Cezare Prandeli krenuo je u utakmicu sa sisteom 4-3-1-2, bez klasičnog centarfora, a Đampalo Paćini ušao je u igru tek u nastavku.

-Imamo u sastavu puno kvalitetnih veznih igrača koji mogu menjati pozicije na terenu. To je novi stil igre koji zagovaramo i u njemu uživamo. Naš selektor ima puno opcija koje može odabrati. Spremni smo za puno toga. Selektor nam je u ovih godinu dana usadio pozitivan mentalitet i doista želimo i dalje igrati fudbal u kojem će navijači uživati – kaže Pirlo.

Povezana vest:  Mendes: Ronaldo će okončati karijeru u Realu

-Prihvatili smo sličan stil igre kakav zagovara i Španija. Naravno, trebaće nam još vremena da ga razvijemo i usavršimo. Nadamo se da ćemo se malo približiti Špancima sledeće sezone na Evropskom prvenstvu, da ćemo im doći korak bliže – optimistički je zaključio Pirlo.