ronaldo_brazil

Emotivan oproštaj Ronalda od igračke karijere

 

Jedan od najtrofejnijih fudbalera svih vremena, Brazilac Ronaldo, noćas je odigrao poslednji meč u karijeri i na emotivan način oprostio se od navijača.

-Hvala vam za sve što ste uradili za mene tokom karijere. Hvala vam što ste me prihvatili ovakvog kakav jesam, što ste plakali kada sam plakao, a smejali se kada sam se smejao – poručio je sa terena navijačima 34-godišnji Ronaldo u poluvremenu prijateljske utakmice Brazil – Rumunija u Sao Paulu.

Povezana vest:  Mančester siti savladao Milan, Jovetić dvostruki strelac

Brazilski mediji preneli su da je Ronaldo igrao 15 minuta u pobedi domaće selekcije od 1:0, golom Freda u 20. minutu, a da je teren napustio umotan u zastavu Brazila i uz ovacije sa tribina i igrača obe reprezentacije.

On je na teren ušao u 30. minutu, umesto strelca jedinog gola, a svaki njegov kontakt ispraćen je aplauzom.

Povezana vest:  Inijesta: Mesi se vraća u formu

-Imao sam tri šanse za pogodak, ali igrom sudbine, nisam uspeo da se upišem u strelce u svom poslednjem meču – rekao je jedan od najuspešnijh golgetera u istoriji fudbala.

Ronaldo je u februaru objavio kraj 18-godišnje karijere, tokom koje je dva puta sa Brazilom osvojio titulu svetskog prvaka, a učestvovao na još dva. Sa 15 golova najbolji je strelac u istoriji Mondijala.

Legendarni Pele jedini je igrač koji je u nacionalnom timu Brazila postigao više golova od Ronalda. Pele je za reprezentaciju petostrukog svetskog prvaka postigao 77 pogodaka na 92 utakmice, dok je Ronaldo 62 puta bio strelac u 98 mečeva.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, GRUPA E, Bajern bolji od Rome, pobedio i Kluž

Bivši fudbaler Kruzeira, PSV Ajndohvena, Barselone, Intera, Real Madrida i Milana, karijeru je okončao u domovini, u Korintijansu. Pored brojnih klupskih i individualnih titula, Ronaldo je tri puta proglašen za najboljeg igrača na svetu, u izboru Svetske fudbalske federacije (Fifa).