petrovic-rad_konferenicja

Petrović: Rad treba da bude fantastično spreman

Trener Rada Slavko Petrović rekao jendanas, na početku priprema svog kluba, da je u sledećoj sezoni prioritet da se ekipa spremi „fantastično“, a da se u Evropi „dogurab što dalje“.

-Moramo da imamo bazične pripreme koje će nas držati čitavunjesen…Moje ekipe su uvek bile najspremnije u ligi, tako da je moj glavni zadatak da pripremim ekipu fantastično, da bude spremna i da igra pressing – rekao je Petrović novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Ajntraht ubedljivo do prvenca, porazi Volfsburga i Štutgarta

Ekipa sutra putuje na Taru, a početak evropskog takmičenja zakazan je za 30. jun. Iako bazične pripreme zamaraju igrače u prvoj fazi, Petrović je rekao da se Rad nije odrekao evropskih ambicija.

-Imamo rezultatskih ambicija, ali ne možemo da se oslonimo na te utakmice, jer bismo onda preskočili pripreme, a to znači da bi nas umor stigao već pri početku prvenstva. Kada umor uđe u ekipu, ne izlazi do kraja sezone ili tim prima golove u poslednjih petnaestak minuta – objasnio je Petrović.

Povezana vest:  Božović: Ovo nije revanš, Borac nam je oduzeo trofej

Na Taru će putovati prvi i drugi tim i zajedno, a reprezentativci će se ekipi priključiti 19. juna. Na planinu će putovati i Predrag Luka, kome je krajem prvenstva slomljena noga. On je skinuo gips I trenutno je na rehabilitaciji.

Ekipa Rada proći će kroz velike promene, ali je Petrović rekao da želi da ima kvalitetan tim.

Povezana vest:  Pred SP u Kataru prijateljska utakmica protiv Bahreina 18. novembra

-Napustili su nas vrhunski igrači, a ja želim da dovedemo samo takve. Trebaju nam fudbaleri na četiri-pet pozicija, neki za prvi tim, ali i neki mladi koji bi se trudom nametali za startere – rekao je Petrović.

Portparol Rada Vladimir Savić rekao je da su pregovori o pojačanjima u toku, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, odnosno Afrike I Južne Amerike.