fk_crvena_zvezda_logo

ZVEZDA – IZBORI U FSS

Poslat zahtev za izbore u FSS

 

Povodom najave u medijima da će se Skupština FSS sastati 15. jula, a povodom inicijative FK Crvena zvezda za rapisivanje vanrednih izbora u nacionalnom savezu, član Pravne komisije našeg kluba Dejan Šuput rekao je:

– Dobro je što je aktuelno rukovodstvo FSS-a shvatilo da su vanredni izbori za sve organe fudbalske organizacije jedini način da fudbal u Srbiji izađe iz krize. Do juče su odbijali ovu ideju. Ukoliko je ova vest tačna – to je prva pobeda Crvene zvezde u borbi da se srpski fudbal očisti od nesportskih i nezakonitih elemenata. Ta borba će biti duga ali će se završiti na jedino mogući način – pobedom sporta i porazom onih koji se bave nečasnim radnjama. Ipak, mi još uvek nemamo zvaničnu odluku bilo kog organa FSS-a da će biti zakazana skupština koja treba da raspiše vanredne izbore. Kada o našem zahtevu stav zauzmu zvanični organi FSS-a mi ćemo kao klub objaviti koji su naši sledeči koraci – istakao je Šuput.

Povezana vest:  27. KOLO JELEN SUPER LIGA, Rezultati i tabela, Kojić doneo tri boda Radu

U ponedeljak 27. juna na adresu FSS stigao je i zvaničan zahtev našeg kluba za raspisivanje vanrednih izbora.

– Crvena zvezda je danas uputila zvaničan zahtev Izvršnom odboru FSS-a za raspisivanje vanrednih izbora. U tom zahtevu se nalaze razlozi zbog kojih tražimo izbore. Očekujemo da zvanični organi FSS-a zauzmu stav o našem zahtevu kao i o radnjama koje je počinio predsednik Saveza koje su nanele štetu fudbalskoj organizaciji i fudbalu u Srbiji – kaže Šuput.

Povezana vest:  Ljuboja i Radović pomogli Legiji da odbrani kup Poljske

Šuput još jednom ističe da ne želi polemiku preko medija sa bilo kim iz Saveza, posebno ako je ona zasnovana na uvredama i neistinama.

– Aktuelni predsednik FSS-a je svojim ponašanjem naneo veliku štetu fudbalu u Srbiji i nije dostojan da obavlja funkciju predsednika. Vreme je da se o tome raspravlja, a najbolji način su vanredni izbori – ističe Šuput.

Povezana vest:  Hoze Manuel Reina: Želim da se borim za trofeje ili odlazim