ZVEZDA-MATTERSBURG

Pobeda Zvezde na pripremama

MATERSBURG – CRVENA ZVEZDA 0:2

 

Robert Prosinečki je malo promešao karte za duel sa Matersburgom pa je Tošić ponovo bio na štoperu, a Darko Lazović je igrao po desnoj strani, dok je Borha prešao levo. Centralni vezni igrači bili su Kadu i Dimitrijević, dok je zadnji vezni bio Mijailović.

U drugom poluvremenu na tom mestu igrao je Kovačević, dok su štoperski tandem činili Mijailović i Savio, a Tošić se vratio na levog beka.

Poseban detalj meča je ulazak u igru 16-godišnjeg Filipa Jankovića u 72. minutu, koji je još jednom dokazao da je budućnost Crvene zvezde. Mirnoćom u igri i nebežanjem od odgovornosti Janković je sigurno opravdao poverenje Roberta Prosinečkog.

I Bruno Mezenga je zabeležio prve minute u crveno-belom i bilo je jasno da se radi o kvalitetnom napadaču koji će pravo lice pokazati kad „izađe iz umora“. Evandro je odigrao poslednjih pola sata utakmice i posle nekoliko poteza videlo se da je nezgodna povreda od proletos prošlost i da će Zvezdina „10“ biti prava u sezoni koja dolazi.

Povezana vest:  Vilja: Niko kao Mesi

Aplauze na meču sa Matersburgom dobio je i Darko Lazović za pruženo na mesto ofanzivnog veziste, uz desnu aut liniju. Lazović je sa nekoliko prodora najavio dobru igru i opravdao žestoke treninge na pripremama u Austriji.

Crvena zvezda je i na meču protiv Matersburga imala podršku više od 1.000 navijača iz svih delova Austrije.

MATERSBURG: Borenič, Fulhuber, Mravat, Keler, Rat, Domoraud, Seidul, Dartner, Parkas, Rušer, Berger.

CRVENA ZVEZDA: Kirovski, Mikić, Vilotić, Tošić, Reljić, Mijailović, Dimitrijević, Lazović, Borha, Kadu, Kaluđerović.

Povezana vest:  Milojević: Svaka utakmica u Nišu je derbi, moramo bolje

3. minut, Kadu je imao stopostotnu priliku. Darko Lazović je odlično prošao dva igrača na desnoj strani, centrirao u kazneni prostor, ali je Kadu sa šest metara šutirao preko gola.

6. minut, Darko Lazović je ponovo odlično prošao po desnoj strani i uputio odličan centaršut. Na drugoj stativi bio je Borha koji je uspeo da zatrese mrežu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

18. minut, GOOOL! Crvena zvezda vodi sa 1:0! Akcija po levoj strani Kadua i Reljića je dugo trajala. Lopta je došla do Kaluđerovića koji je odigrao Borhi u prostor. Borha je ušao u kazneni prostor i sa osam metara levom nogom pogodio suprotan ugao gola.

34. minut, GOOOOL! Reljić je posle jednog kornera dobio povratnu loptu, uputio udarac sa 18 metara, i zatresao mrežu domaćina. Crvena zvezda je udvostručila prednost.

Povezana vest:  NIKE PREDSTAVIO NIKE CLASH KOLEKCIJU KOPAČKI

U toku je pauza. U drugom poluvremenu u igru će ući: Vešović, Mezenga, Kovačević, Jeremić i Savio.

52. minut, u igru je ušao i Stojković umesto Mikića. U istom minutu, Vešović je nakon solo prodora šutirao sa 17 metara, ali se istakao golman domaćina.

63. minut, šansa sa Matersburg, Domoraud je prošao po levoj strani i uputio centaršut, ali nikog nije bilo na drugoj stativi.

64. minut, jedan defanzivac Crvene zvezde je faulirao napadača Matersburga, i sudija je dosudio penal za Matersburg. Izveo ga je Mort, ali je Kirovski odbranio penal.

72. minut, svoje prve minute u crveno-belom dresu upisaće i Filip Janković, koji ulazi u igru umesto Miloša Dimitrijevića.