dijego_forlan_urugvaj_cile

COPA AMERICA 2011

Suarez: Naravno da možemo da bacimo Argentinu na kolena

 

Jedan od poznatih četvrtfinalnih parova na Kopa Americi, kojoj je domaćin Argentina, je duel domaćina i Urugvaja, fudbalske reprezentacije koja je na poslednjem SP-u osvojila četvrto mesto. Argentina je prolaz među osam najboljih osigurala pobedom protiv Kostarike, a Urugvaj u utorak uveče slavljem protiv Meksika od 1:0. Posle dva remija od po 1-1 (Peru i Čile) Urugvaj je upisao prvu pobedu na turniru, makar je ona po prikazanom fudbalu i šansama trebala biti kudikamo veća.

Povezana vest:  Galas ostaje u Londonu

-Na kraju je bitna samo pobeda. Sada prebacujemo misli na četvrtfinale i Argentinu. Utakmica je to koju će svi voleti da gledaju, ali i nama igračima je tako nešto pravi praznik – rekao je urugvajski napadač Luis Suarez i spremno najavio:

-Naravno da možemo baciti Argentinu na kolena! Oni su pojedinačno vrlo jaki, ali je jasno da jedan dan mogu da odigraju odlično, ali već sutradan igraju mnogo slabije. To je utakmica jedanaest na jedanaest, stvarno je sve moguće i mi verujemo u uspeh.

Povezana vest:  Juventus pobedio Romu i pobegao na plus osam bodova

Zanimljivo da je Urugvaj baš svaki put na prošle četiri Kopa Amerike prošao u polufinale. Jednom su igrali finale, jednom osvojili bronzu, a dva puta izgubili utakmicu za treće mesto.