partizan_skendija_1

KVALIFIKACIJE ZA LŠ

Stanojević i Osmani složni da je Partizan bio bolji

 

stanojevic_2_koloTrener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević i njegov kolega na klupi Škendije Ćatip Osmani složili su se u oceni da su crno-beli u sredu uveče u prvom meču 2. Kola kvalifikacija za Ligu šampiona „zasluženo pobedili“, kao i da je odbranjen penal Vladimira Stojkovića u 10. minutu „uticao na dalji tok meča“.

Partizan je u Beogradu, golovima u drugom poluvremenu, pobedio Škendiju sa 4:0, ali su gosti iz Makedonije u 10. minutu imali penal koji je odbranio golman domaćeg tima.

-Na našu srecu Stojković je na početku odbranio neopravdano dosuđen penal. Bilo nam je teško u prvom poluvremenu, ali smo i tada stvarali šanse, bili strpljivi i držali ritam – kazao je Stanojević novinarima po završetku utakmice.

Povezana vest:  Zenit kažnjen sa 50.000 evra

-Teško je stvarati šanse, pogotovo sa timom koji je dosta promenjen. Penal nas je presekao, a i Škendija se odlično branila, međutim, uspeli smo da dođemo do željene pobede – dodao je on.

Trener prvaka Makedonije Ćatip Osmani rekao je da je njegov tim „presekao rano primljeni gol u drugom poluvremenu“.

-Partizan je zasluženo pobedio, ali je odbranjeni penal značajno uticao na dalji tok utakmice i rezultat. Rano smo primili gol u drugom poluvremenu i nismo igrali po dogovoru – kazao je Osmani.

Povezana vest:  Internasional pobednik Kupa Libertadores

On je dodao da će se igrači Škendije truditi da se u revanšu predstave u „što boljem svetlu i pobede“.

-U Skoplju ćemo igrati ofanzivnije. Večeras je bilo igrača koji nisu mogli da nastupe. Ovo nije naše pravo lice, niti maksimum – rekao je trener makedonskog kluba.

Škendija će 21. jula ugostiti Partizan u Skoplju, umesto u Tetovu odakle je klub, pošto njihov stadion ne ispunjava kriterijume Međunarodne fudbalske federacije (Uefa).

Osmani je naveo da to „neće biti hendikep“.

On je o nacionalističkim uvredama koje su navijači Partizana tokom utakmice sporadično upućivali gostujićim igračima albanskog porekla, rekao da „verovatno jesu uticale na njihovu igru“ i da takvim stvarima „svakako nije mesto u sportu“.

Povezana vest:  Stojković: Možda sledeće godine postanem rekorder

Strateg Partizana dodao je da su i njegove igrače „vređali na međunarodnim utakmicama“, kao i da oni „često nisu razumeli šta im se govori“.

-Ne želimo da se opterećujemo takvim stvarima, već da pričamo o dobrim igračima koje imaju obe ekipe. Valjda smo prevazišli sve te stvari iz prošlosti – dodao je on.

Strelci u pobedi Partizana bili su Zvonimir Vukić u 47, Eduardo u 58, Marko Šćepović u 74. i Izair Emini, koji je u 76. minutu postigao autogol.

PHOTO: ataimagres.rs

vukic_1