Ronaldinho

Ronaldinjo bi opet mogao da igra za Brazil?!

 

-Ronaldinjo bi ponovo mogao da igra za Brazil – rekao je trener Flamenga Vanderlei Luksemburgo posle  utakmice protiv Santosa koju je njegova ekipa dobila sa 5:4 uz het trik brazilskog genijalca.

Osvajač Svetskog prvenstva 2002. godine, Ronaldinjo, posle dve turbulentne godine provedene u Milanu počeo je ponovo da liči na igrača koji je svojevremeno bio proglašen za najboljeg igrača sveta. U utakmici u kojoj je Flamengo zaostajao sa 3:0, Ronaldinjo je ugradio het trik kojim je njegova ekipa preokrenula susret protiv Santosa za koji je Nejmar postigao dva pogotka.

Povezana vest:  Bajern će se žaliti na kažnjavanje Boatenga

-Posle samo 90 minuta igre ljudi su već počeli da pričaju o potrebi da Ronaldinjo ponovo zaigra za brazilsku selekciju. Ako želi može ponovo da ima 10 u reprezentaciji. Ono što ja moram da napravim je da mu pomognem da ponovo igra fudbal, a sve ostalo je na njemu – rekao je bivši selektor Brazila Luksemburgo.

Povezana vest:  Osmorica fudbalera u Portugalu pozitivno na korona virus

Od šokantnog ispadanja Brazila u četvrtfinalu južnoameričkog prvenstva Kopa Amerike od Paragvaja na penale, selektor Mano Menezes je pod velikim pritiskom da pozove neka od „velikih“ imena koja su već jedno duže vreme van reprezentacije.