MILAN_SOTRA

Aplauzi Milanu Šotri na Skupštini ESK

 

Na Generalnoj skupštini Evropske streljačke konfederacije (ESK) održanoj u Hotelu Prezident u Kovilovu predsednik Vladimir Lisin se zahvalio Milanu Šotri predsedniku organzacionog komiteta Evropskog šampionata MK oružjem, u gađanju glinenih golubova i puškom velikog kalibra na 300 m  čiji su domaćini Beograd i Pančevo od 31. jula do 14. avgusta na uloženom trudu da se na najbolji način organizuje takmičenje na kome će učestvovati oko 1.600 strelaca i službenih lica i jopš oko 400 drugih gostiju i blizu 100 novinara. Delegati iz 50 zemalja na Skupini ESK stojeći su dugim aplauzom pozdravili Milana Šotru koji je istakao:

Povezana vest:  Mladi reprezentativac Policajca Borislav Mazinjanin na pripremama u Kuvajtu

– Imamo velike finasijske poteškoće u organzaciji šampionata, ali se one neće odraziti na kvalitet i strelci i stručni timovi imaće vrhunske uslove za takmičenje, poslednje kvalifikaciono MK oružjem za London 2012.. Ovaj aplauz je nagrada pre svega vrednom organizacionom timu “Bg sportskog centra Kovilovo” koji danonoćno radi na pripremi takmičenja.

Ruski sportski zvančnik Igor Zlotarev imenovan je, na sednici Predsedništva Evropske streljačke konfederacije (ESK) za novog generalnog sekretara ESK. Dosadašnji generalni sekretar Jerg Brokamp (Nemačka) povukao iz “zdravstvenih razloga”. Tako sada ESK vode dva ruska sportska zvaničnika jer je predsednik Vladimir Lisin, a prvi operativac Zolotarev.

Povezana vest:  Stojiljiković odredio putnike za tunrir u Minhenu

Određeni su i domaćini Šampionata Evrope za 2014. i 2015.  U gađanju vazdušnim oružem 2014. domaćin će biti Rusija (Moskva), a iste godine Šampionat Evrope u gađanju glinih golubovi poveren je Danskoj (Danmerbugt). Vazdušnim oružjem Prvenstvo Evrope 2015. održaće se u Holandiji (Arnhem)  dok je  2015. “veliki šampionat” sa istim disciplinama kao predstojeći u Beogradu poveren Italiji (grad će bit naknadno određen).

Povezana vest:  Bobana Veličković 388 krugova pištoljem u drugom Kupu SSS u Mladenovcu

U 2012. Šampionat Evrope vazdušnim oružjem održaće se u Vierumakiju u Finskoj, dok će se 2013. vazdušnim oružjem za titule gađati u Arhusu u Danskoj. Neće biti  po kalendaru  kroz dve godine “velikog” Šampionata Evrope jer su na programu Mediteranske igre u Turskoj.

Svečano otvaranje Prvenstva Evrope je 1. avgusta u 20 časova u “Bg sportskom centru Kovilovo”. Ulaz je slobodan