vladimir_petrovic_

Petrović: Rusi su mnogo jaki, ali hoćemo pobedu

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović izjavio je danas u Moskvi da je Rusija jedna od najjačih evropskih reprezentacija, ali da je to za naš tim dodatani izazov.

-Izabrali smo da u poslednjem terminu pred nastavak kvalifikacija igramo protiv jakog rivala kakva je selekcija Rusije. Želeo sam da imamo dobru proveru, vidimo gde grešimo i šta je dobro u našoj igri, jer očekuju nas četiri odlučujuće utakmice u kvalifikacijam za prvenstvo Evrope – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Paulo Bento od ponedeljka novi selektor Portugala

Iako je reč o prijateljskoj utakmici, selektor Petrović je najavio da će i rezultat meča u Moskvi biti u prvom planu.

-Uvek je važno ostvariti dobar rezultat, jer pobede donose samopouzdanje. Istovremeno, veoma je važno da ekipa pruži dobru igru, da igrači budu svesni da mogu uspešno da se nose i sa najjačim evropskim reprezentacijama. Imamo maksimalan respekt prema rivalu, ali nemamo šta da izgubimo i pokušaćemo da pokažemo najbolje lice – rekao je Petrović.

On je dodao da neigranje standardnih igrača, kapitena Dejana Stankovića i Branislava Ivanovića predstavlja hendikep za naš tim.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - JAPAN-JUŽNA KOREJA-2002, Ronaldova frizura i raskalašni Senegalci

-Bolje bi bilo da su tu, ali sa druge strane dobio sam na raspolaganje 90 minuta da pružim šansu igračima za koje verujem da mogu uspešno da zamene standardne prvotimce.

Petrović je rekao da često gleda utakmice ruskog prventsva i da je upoznat sa kvalitetom protivnika.

-Svedoci smo da iz godine u godinu u Rusiji ima sve više dobrih igrača i jakih timova. Srećan sam što su se tu afirmisala i u velike evropske klubove preselila trojica naših reporezentativaca – Vidić, Krasić i Ivanović.

Povezana vest:  Partizan pobedio Voždovac i vratio se na prvo mesto

Za kraj Petrović je govorio o jakim vezama koje postoje između Srbije i Rusije.

-Ruski narod je veoma blizak Srbima, govori gotovo istim jezikom kao i moj narod. Ta veza treba da ostane jaka, a da se vremenom pojača, da budemo još povezaniji u budućnosti – zaključio je selektor Petrović.

Prijateljska utakmica Rusija – Srbija igra se sutra od 17 časova na stadionu Lokomitive u Moskvi.