kleo_fk_partizanPartizan izgubio od Udinezea

Udineze – Partizan 2:1 (1:1)

STRELCI: 1:0 – Lodi (11m) u 13′, 1:1 – Kleo (11m) u 42′, 2:1 – Lodi u 73′.

STADION „Friuli”.

Gledalaca: 1.500 (prisutno i oko 150 navijača Partizana).

UDINEZE: Handanović (od 80. Rafael), Kuadrado (od 73. Džeferson), Kara, Luković, Badu (od 85. Obodo), Sikueira, Pepe (od 61. Budijanski), Cimling (od 65. Alemao), Koradi (od 89. Fabinjo), Lodi (od 80. Landgren), Heijo (od 77. Kabrera).

PARTIZAN: M. Božović, Kamberović (od 77. Knežević), M. Jovanović, Krstajić (od 73. Stanković), Lomić (od 85. Lazevski), Fejsa (od 85. Brašanac), Petrović (od 65. B. Ilić), Tomić (od 77. Mijić), S. Ilić (od 60. Moreira), Davidov, Kleo (od 73. Dijara).

Crno-beli su danas odigrali, možda, najbolji meč od početka priprema. Poraz koji su doživeli u Udinama može da ih ohrabri pred nastavak prvenstva u Jelen Super ligi jer su se crno beli danas isprsili na Friuliju i od prve sekunde stavio do znanja da žele pobedu, mada je, ruku na srce domaćin izveo prilično „šaren sastav“ bez nekolicine standardnih prvotimaca (Coda, Zapata, D’Agostino, Obodo, Isla, Di Natale, Floro Flores, Sančez…). Bez obzira na tu okolnost, Partizan je hrabro ušao u meč i nažalost na kraju nije bio nagrađen i adekvatnim rezultatom, jer je u najmanju ruku zaslužio rezultatski egal.

Povezana vest:  Real siguran protiv Betisa, Granadi samo bod

Već u prvom napadu Petrović je odlično uposlio sa centra Davidova, a ovaj opasno pripretio domaćoj odbrani. Inače, Davidov je po svim ocenama danas bio najbolji na terenu, pošto je svojim prodorima, driblinzima, petama, tunelima dovodio do ludila svog čuvara po levoj strani – Kuadrada. Izjednačujući gol je upravo delo Davidova, kada je ukrao loptu indolentnim Koradiju i Lodiju, koji su potom morali da ga obore i skrive penal. Tako je Partizan izjednačio na 1:1.

Jedino u čemu su Italijani danas bili uspešniji je brzina igre i realizacija, pa su iz jedne od malobrojnih takvih akcija i došli do pogotka. Pepe je video Badua koji se ubacio iza leđa odbrane Partizana, a Marko Jovanović ga je oborio i sudija je pokazazo na penal. Lodi je pogodio za 1:0 u 13. minutu. Isti igrač je iz poklonjenog faula na 18 metara od gola bio precizan iz slobodnog udarca, pa je tako domaćin u 73. minutu došao do vođstva koje je sačuvao do kraja meča – 2:1.

Povezana vest:  Harts ponovo u finansijskoj krizi

Mogao je Udineze samo sedam minuta posle prvog gola da duplira vođstvo, da Mladen Božović nije odbranio zicer Bernandu Koradiju. Bilo bi potpuno nerealno i nezasluženo da su Italijani poveli sa 2:0, obzirom na prikazanu igru oba takmaca na terenu. Pored Davidova, ponovo je odličan bio i Ljubomir Fejsa, a za Italijane je otkrovenje bio svojim maštovitim potezima Nemanja Tomić. Takođe, sa par odličnih pasova istakao se i Saša Ilić, ali je problem što ga saigrači još ne razumeju, pa su odlične lopte iza leđa odbrane ostajale na „talonu“…

goran_stevanovic_profil_trener_fkpartizanČak i u drugom poluvremenu kada su se postave „dobrano izmešale“ Partizan je nastavio da pritiska Udineze sa željom da zabeleži uspeh. Što Partizan nije poveo početkom drugog poluvremena najveći je krivac Samir Handanović. Slovenački golman zaustavio je dva pokušaja za četiri minuta i sprečio da odlične prilike Davidova (53′) i Klea (57′) pokrenu crno-bele do pobede. Da je bilo više koncentracije Diare, Brane Ilića i Tomića, Partizan bi u finišu stigao do izjednačenja, a ovako je pripreme završio nezasluženim porazom.

Povezana vest:  Karadžić: Ljudi nisu svesni koliko smo blizu teške kazne

Da napomenemo i podatak, da je među 1200 gledalaca na „Frijuliju“ bilo i oko 150 navijača Partizana. Stigli su iz Beograda, Slovenije, sa severa Italije i aplauzom su ispratili crno-bele na kraju meča. Na drugoj strani nisu imali suparnike, pošto tifozima Udinezea nije bila interesantna ova utakmica.

Crno-bele su u Udinama bodrili predsednik kluba Dragan Đurić, potpredsednici Mile Jovičić i Branko Ružić, kao i čelnici fudbalskog saveza, Tomislav Karadžić i Zoran Laković, koji su inače bili na obližnjem Bledu na seminaru UEFA. Posle meča na Friuliju trener Partizana Goran Stevanović ukratko je izneo svoje impresije sa meča:

– Zadovoljan sam kako smo odigrali protiv Udinezea i zaista današnjom proverom mogu da budem prezadovoljan. Postoji, međutim, drugi problem – ne možemo da biramo protivnike. Naime, u pripremnom peridu protiv jakih rivala smo igrali dobro, ali to nije bio slučaj kad su nam suparnici bili slabiji timovi – ocenio je trener Partizana svoje izabranike.

Crno-beli su ovom utakmicom završili mini pripreme u Sloveniji i sutra se vraćaju iz Ljubljane za Beograd.