Rio FerdinandRio Ferdinand van terena šest  nedelja

Odbrambeni igrač Mančester Junajteda Rio Ferdinand moraće da pauzira idućih šest sedmica zbog povrede zadobijene u prvome kolu engleskog prvenstva protiv Vest Bromviča.

Ferdinand je pri rezultatu 1-1 krajem drugog poluvremena odšepao s terena držeći se za butni mišić desne noge, a Ser Aleks Ferguson je nakon utakmice izjavio da ne očekuje povratak kapitena do oktobra. To bi značilo da će Ferdinand propustiti utakmice protiv ljutih rivala, ali i pretendenata na naslov, Arsenala i Čelsija, kao i krucijalne utakmice Engleske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine protiv Bugarske i Velsa.

Povezana vest:  Ronaldo nagovestio da će završiti karijeru na kraju godine

Mančester je već sada ostao bez gotovo kompletne odbrambene linije. Osim Ferdinanda povređeni su Srbin Nemanja Vidić, kao i Brazilac Rafael koji će biti izvan stroja 10 sedmica zbog iščašenja ramena.

-Imamo dosta problema s povredama. Rafael je povredio rame i najverovatnije će na operaciju. Rio će biti van terena najmanje šest sedmica, a Vidić će u ponedeljak na pregled, ali očekujem i da će on će vrlo verovatno morati pauzirati nekoliko sedmica – rekao je nakon utakmice Ferguson.

Povezana vest:  Navijači Olimpijakosa pravili nerede na aerodromu u Malmeu

Mančester je krenuo u odbranu naslova teško izborenom 2-1 pobedom.