jelensuperliga logo

Kažnjene sudije iz prvog kola Super lige

 

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je danas nekoliko sudija i pomoćnika zbog propusta i grešaka u prvom kolu Super lige. Na vanrednoj sednici Sudijske komisije u Staroj Pazovi ocenjeno je da su greške bile plod slučajnosti i da nema ispoljene namere da se ošteti bilo koji klub.

Donete su oštre mere koje su u službi regularnosti takmičenja, iskorenjavanja grešaka u deljenju pravde, pomoćnom suđenju i kontroli arbitraže, a sve u službi regularnog takmičenja. Sudija Darko Bogdanović koji je delio pravdu na utakmici Spartak Zlatibor Voda – Crvena zvezda, ocenjen je sa „ispod očekivanja“ i pauziraće šest kola zbog krupnih grešaka u suđenju.

Povezana vest:  Galas ostaje u Londonu

Bogdanović je ispoljio više grešaka iz oblasti tehničkih kazni, preveliku upotrebu kartona u oblasti disciplinskih sankcija, uz istovremeno propuštanje po jednog crvenog kartona igračima obeju ekipa.

Srđan Kaurin, koji je sudio na utakmici Patizan – Novi Pazar, pauziraće četiri iutakmice, jer je u 38. minutu napravio krupnu grešku, ne sudeći prekršaje. Sa četiri utakmice kažnjen je pomoćni sudija Dejan Potočan jer nije signalizirao ofsajd napadača Partizana, koji je posle toga postigao prvi pogodak.

Povezana vest:  Morinjo je novi trener Totenhema

Sa četiri kola pauze sankcionisani su i pomoćni sudija na utakmici Rad – Metalac Darko Rosinac, kao i posmatrač suđenja na meču Smederevo – BSK Dejan Andrejić. Zbog nesigurnosti kod odluka, sa dve utakmice kažnjen je Darko Karanović, pomoćni sudija na utakmici Vojvodina – Radnički 1923.

Na današnjoj sednici Disciplinske komisije FŠ konstatovano je da su i preostala dva kluba Super lige – Partizan i Rad, dostavili dokaze o regulisanju svih obaveza prema igračima, trenerima i drugim klubovima. Na osnovu toga, oni mogu da nastave sa registracijom novih igrača i ukinuta im je mogućnost uvođenja suspenzije.

Povezana vest:  Gus Hidink preuzima selekciju Turske?