rad_metalac_1_kolo_2

JELEN SUPERLIGA

Rad ubedljiv u Novom Pazaru

 

Fudbaleri Rada pobedili su danas u gostima Novi Pazar sa 2:0 u drugom kolu Super lige Srbije i tako zabeležio i drugu pobedu na početku šampionata. Golove su postigli Nikola Stojiljković u 25, Nemanja Andrić u 61. i Nikola Raspopović u 86. minutu meča.

Rad je bio mnogo bolji tokom celog meča, a Novi Pazar je imao tek nekoliko pokušaja da ugrozi gol Aleksandra Kesića. Rad je poveo u 25. minutu, kada je Slavko Perović izveo slobodan udarac sa leve strane, a najviši u skoku je bio Stojiljković, koji je glavom smestio loptu u mrežu golmana Borivoja Ristića.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica 18. kola i tabela italijanske Serije A

Na 2:0 povisio je Andrić solo akcijom, kada je u 61. minutu prodro po levoj strani, oslobodio se svojih čuvara i preciznim udarcem dao gol. U 86. minutu na sredini terena sudarili su se igrači Pazara Irfan Vusljanin i Edin Adalović, a to je iskoristio Raspopović, koji je oteo loptu, a zatim je vodio skoro 40 metara, prevario Ristića i povisio na 3:0.

Povezana vest:  Zeman zabranio igračima Rome da piju kafu narednih 10 dana

Rad je u prvom kolu pobedio Metalac sa 3:0, dok je Pazar poražen od šampiona Partizana 5:0. Današnji meč odigran je pred oko 7.000 ljudi na gradskom stadionu, protekao je bez incidenata, a domaća publika glasnim aplauzim ispratila je goste iz Beograda.