jelensuperliga logo

JELEN SUPERLIGA

Rad u formi, nova pobeda Smedereva, prvi trijumf Vojvodine

 

Fudbaleri Rada pobedili su danas u gostima Novi Pazar sa 3:0 i tako došli na prvo mesto tabele Super lige posle dva kola, u kojima su zabeležili obe pobede. Smederevo je u gostima pobedilo Borac i nalazi se na drugom mestu, sa takođe dve pobede, ali i slabijom gol razlikom. U ostalim današnjim utakmicama, Vojvodina je u gostima pobedila Metalac sa 3:0 i tako došla do prvog trijumfa u sezoni. OFK Beograd je kod kuće pobedio Jagodinu sa 2:0 i takođe ostvario prvi trijumf u šampionatu. Radnički i Spartak odigrali su 1:1 u Kragujevcu.

Povezana vest:  Tipsarević u drugom kolu turnira u Minhenu

Rad je igrao sigurno i bio je mnogo bolji od novog prvoligaša Novog Pazara. Domaći tim je u prvoj utakmici u najvišem rangu takmičenja dobro počeo meč i imao je nekoliko pokušaja ka golu, ali nije mogao ništa protiv sigurne odbrane „građevinara“. Tim sa Banjice je kasnije preuzeo inicijativu i potpuno nadigrao Pazarce, a golove su postigli Nikola Stojiljković, Nemanja Andrić I Nikola Raspopović. Rad sada ima gol razliku od 6:0, pošto je u prvom kolu pobedio Metalac.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Mediji: Brazil je favorit SP

Smederevo je u prvom kolu pobedilo BSK Borču, a danas je u Čačku bilo bolje od čačanskog Borca posle gola Stevana Kovačevića već u četvrtom minutu.

Vojvodina je posle neočekivanog remija sa Radničkim u prvom kolu danas svoj bes istresla na Metalcu. Novosađani su sva tri gola postigli u razmaku od 11 minuta u drugom poluvremenu, kada je Oumaru Abubakar postigao jedan gol, a Brana Ilić dva. Vojvodina je četvrta, iza Spartaka, koji je osvojio bod protiv Radničkog u Kragujevcu, golom u završnici.

Povezana vest:  PREDSTAVLJENE NOMINACIJE ZA ADIDAS ZLATNU LOPTU 2014. FIFA SVETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Šampion Partizan sutra gostuje Slobodi Sevojno, a Crvena zvezda će na svom terenu protiv Javora tražiti prve bodove u šampionatu. Hajduk iz Kule pobedio je OFK Beograd u prvom kolu, a sutra će protiv BSK-a tražiti novu pobedu.