franck_ribery

LIGA ŠAMPIONA

Raspoloženi Bajern gostuje Cirihu

 

Fudbaleri Bajerna iz Minhena braniće sutra u gostima prednost od 2:0 protiv Ciriha u revanš meču baraža za Ligu šampiona, nošeni ubedljivom pobedom u prvenstvu prošlog vikenda. Na programu su sutra još četiri meča baraža.

Bajern je prošle subote „isprašio“ Hamburg sa 5:0, što će mu sigurno dati elana u revanšu, iako je tim ostao bez povređenog napadača Ivice Olića. Bajern je učesnik grupne faze Lige šampiona 13 sezona za redom, dok je Cirih prošle sezone debitovao u takmičenju.

Jedan od najboljih igrača Bajerna Frank Riberi je bio zadovoljan pobedom na Alijanc areni, ali je istakao da njegov tim mora da ostane koncentrisan kako bi se kvalifikovao.

Povezana vest:  Vidić: Junajted je poseban, ne zavisi od jednog igrača

-Ništa još nije gotovo, tu je revanš meč, ali smo u dobroj poziciji da se kvalifikujemo za Ligu šampiona – kazao je Riberi.

U ostalim utakmicama se sastaju Viljareal – Odenze, Malme – Dinamo Zagreb, Genk – Makabi Haifa i APOEL – Visla Krakov.

Danski Odenze je pobedio španski Viljareal u prvoj utakmici golom Hansa Henrika Andreansena, a Španci u revanšu nade polažu u jak napad i glasnu publiku. U Odenzeu se nadaju povratku najboljeg strelca ekipe, Nigerijca Pitera Utake. On se povredio 13. avgusta na meču protiv Alborga u Prvoj ligi Danske.

Povezana vest:  De Hea menja Valdeza na golu Barselone

Hrvatski predstavnik Dinamo iz Zagreba na revanš utakmicu u Švedsku protiv Malmea putuje sa prednošću od 4:1. Trener hrvatske ekipe Krunoslav Jurčić je oprezan i pored velike prednosti.

-U revanšu moramo biti maksimalno koncentrisani. Malme je dobar tim, ali pokazali smo u prvoj utakmici da smo bolji i idemo po Ligu šampiona – rekao je trener Dinama.

Belgijski Genk je u trećem kolu kvalifikacija izbacio Partizan, a u prvoj utakmici baraža je poražen u gostima od Makabija iz Haife sa 2:1. Tim je juče ostao bez trenera Frankija Verkuterana, koji je potpisao za Al DŽaziru iz Abu Dabija.

Povezana vest:  HRVATSKA NAMEŠTANJE UTAKMICA, Zbog nameštanja utakmica moraju da vrate oko milion evra

Poljska Visla iz Krakova brani prednost od 1:0 protiv APOEL-a na Kipru. Trener kiparske ekipe je Srbin Ivan Jovanović, bivši fudbaler Rada i Iraklisa. APEOL je bio koban za srpske timove dva puta, 2007. U kvalifikacijama za Ligu šampiona izbacili su Partizan, a godinu dana ranije u Kupu UEFA Crvenu zvezdu.

Svi mečevi baraža za Ligu šampiona se igraju od 20.45 časova.