nikola_mikic_cz_cz_javor

SK FSS-a suspendovala sudiju meča Zvezda – Javor

 

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije (SK FSS) suspendovala je danas arbitra Mihajla Mihajlovića, koji je sudio utakmicu 2. kola Super lige između Crvene zvezde i Javora. U saopštenju na sajtu FSS-a navodi se da Mihajlović nije dosudio penal za goste iz Ivanjice u 58. minutu, kada je odbrambeni igrač Zvezde Li Adi srušio napadača Javora. On će zbog toga propustiti naredne četiri utakmice, dok je posmatraču suđenja Dejanu Deleviću izrečena „mera pauziranja“.

Povezana vest:  Rednap: Izbor Mojesa pravi potez

Zvezda je taj meč pobedila sa 2:0, a sporna situacija dogodila se pri vođstvu od 1:0. Glavni arbitar utakmice Metalac – Vojvodina, Milan Jeremić, suspendovan je takođe na četiri meča, pošto u 33. minutu nije dosudio penal za domaći tim, već faul izvan šesnaesterca.

Zbog te situacije identično je kažnjen i pomoćni sudija Vukan Gordić, dok je kontroloru suđenja Vladanu Vićentijeviću izrečena „mera pauziranja“ pošto, kako se navodi, „nije po propisima opisao taj događaj, niti je shodno Uputstvu ocenio sudije“.

Povezana vest:  Venger želi trofeje u Arsenalu

Vojvodina je taj susret dobila sa 3:0, a sporan detalj dogodio se pri rezultatu 0:0. U saopštenju SK FSS-a navodi se da će se ta organizacija „posle pregledanog snimka i detaljne analzie“ izjasniti i o meču Sloboda Sevojno – Partizan, kao i o nekim utakmicama Prve lige.