branimir_ivanovic_vs_gre

Ivanović: Biće teško, ali očekujemo pobedu u Belfastu

 

Fudbalski reprezentativac Srbije Branislav Ivanović izjavio je danas da bi pobeda nad selekcijom Severne Irske vratila pverenje javnosti u nacionalni tim.

-Pobeda u Belfastu i četiri dana kasnije u Beogradu protiv Farskih ostrva svima bi dobro došla, a pozitivna stvar u ovom trenutku je što i dalje držimo sudbinu u svojim rukama – rekao je Ivanović.

On je dodao da očekuje tešku utakmicu u Belfastu jer bi Severna Irska pobedom ostala u trci za plasman za EP.

Povezana vest:  Hodžson i dalje veruje u Toresa

-Očekujem težak meč. I ovde u Beogradu su igrali brzo, ali su fizički pali u drugom poluvremenu, pa smo uspeli ih pobedimo. Sada će biti duplo teže, jer igramo u gostima. Moraćemo da ih u svim segmentima nadigramo – rekao je Ivanović.

On je dodao da ne oseća pritisak, već odgovorenost da njegovi saigrači i on pokažu da im je mesto na prvenstvu Evrope.

Povezana vest:  Pioniri Sloge iz Čonoplje osvojili prvo mesto na turniru u Pragu

-Teško je govoriti o nastavku kvalifikacija, ukoliko ne ostvarimo pobedu u prvim meču. To, međutim, nećemo postići pričom, već zalaganjem na terenu – rekao je Ivanović.

On je istakao da će izostanak standardnih reprezentativaca – Vidića, Žigića i Krasića predstvaljati veliki hendikep za selektora.

-Mi smo tim, ali se ipak, oseti iziostanak jednog igrača, a kamoli trojice, Ipak, mislim da imamo kavlitet i da mozemo da nadoknadimo taj hendikep – rekao je Ivanović.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati devetog kola Bundeslige i tabela

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru u Staroj Pazovi gde će nakon odmora odraditi prvi trening u večernjim satima.

Nacionalni tim 2. septembra u Belfastu protiv severne Irske i četiri dana kasnije protiv Farskih ostrva očekuju važne utakmice u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope koje će se naredne godine održati u Poljskoj i Ukrajini.