zvezda_macva

PRVENSTVO ZA ŽENE

Crveno bele devojke deklasirale Mačvu

 

Crvena zvezda – Mačva 14:0

Stadion: Crvene zvezde

Sudija: Tamara Pavlović

Crvena zvezda: Petković, Dobrosavljević, Teodosijević, Ilić, Bobić, Popov, Damjanović, Erac, Pešić, Đorđević, Pavlović.

Rezerve: Milojević, Petrović, Bajalica, Jovanović, Šaponjić, Milinović i Milinković.

ŽFK Crvena zvezda zabeležio je i četvrtu pobedu ove sezone, a premijernu na glavnom terenu Zvezdinog stadiona. Nakon 90. minuta dominacije, rezultat na semaforu glasio je: 14:0.

Zvezda je do prednosti došla već u drugom minutu, kada je mrežu gostiju načela Mimica Pavlović. Na terenu je od tada postojala samo jedna ekipa, a to je Crvena zvezda, čije su igračice pored mnoštva lepih individualnih poteza, pokazale i zavidan nivo timske igre, sa nekoliko izvanrednih akcija. Do kraja poluvremena, mreža Mačve zatresla se još četiri puta: dva puta je u tome uspela Jovana Damnjanović, a po jednom Indira Ilić i Sara Šaponjić.

Povezana vest:  Manćini: Ja sam najbolji menadžer u Engleskoj

Drugo poluvreme donelo je pravu rapsodiju golova u mreži Mačve. Iz minuta u minut, ređale su se prilike naših devojaka. O totalnoj terenskoj dominaciji svedoči i podatak da su igračice Mačve za 90 minuta izvele samo jedan korner, i to u 56. minutu utakmice. Strelci za Crvenu zvezdu u drugom poluvremenu bili su Jovana Damnjanović i Aleksandra Dobrosavljević sa po tri gola, dok su po jedan postigle Ana Popov, Mimica Pavlović i Ivana Bobić.

Povezana vest:  Bajern pobedio Štutgart, remi Bajera

Nakon utakmice, trener gostiju Milenko Antonijević, izrazio je nadu da će njegove devojke naučiti nešto iz ove utakmice.

– Došli smo u Beograd da naučuimo nešto. Videli smo veliku Crvenu zvezdu, čestitam im na pobedi, nadam se da će moje igračice uspeti da nauče nešto iz ovog poraza. Nisam razočaran i pored ubedljivog poraza, jer sve ovo što se danas dešavalo na Marakani je za dobrobit ženskog fudbala – izjavio je Antonijević.

Trener Crvene zvezde Darko Stojanović nije krio zadovoljstvo zbog ubedljive pobede.

Povezana vest:  Rekordan prihod Mančester Sitija od TV prava

– Kod devojaka je bila prisutna trema. Mislim da smo mogli i bolje od ovoga, međutim za nas je bila velika čast da izađemo na teren Marakane i da pred navijačima pokažemo da znamo da igramo. Ostajemo i dalje u borbi za sam vrh i nadamo se da ćemo opravdati očekivanja rukovodstva i navijača, da ovu sezonu završimo među najboljim ekipama, a što da ne i na prvom mestu. Želim da iskoristim priliku da se zahvalim Mačvi što nam je izašla u susret kod zamene domaćinstva, i pružila nam priliku da debitujemo na Marakani – rekao je Stojanović.