jovan zekavica 4Timo Majer obukao žutu majicu na Obikolki

Nemački biciklista Timo Majer (Brandenbrug) obukao je žutu majicu na 61. trci „Oko Bugarske“ (kategorija 2.2 za olimpijske bodove) pošto je pobedio u prologu na 1,5 km u centru Sofije, oko hrama Aleksandra Nevskog.

– Prolog se računao samo za majice. Startovao je za svaku majicu je po jedan vozač iz svake ekipe – kaže selektor srpske reprezentacije Radiša Čubrić.- Mi smo imali vozače u završnici borbe za majicu do 23 godine, gde je startovao Jovan Zekavica i za sprintere, gde je vozio Marko Stanković, ali nisu uspeli da ih obuku. Konkurencija je izvanredna, 21 ekipa iz 17 zemlja. Trka će biti dugačka oko 1.300 km i završiće se posle devet etapa u Tetevenu.

Povezana vest:  Kanćelara pobednik prologa 99. Tura

U reprezentaciji Srbije su Žolt Der iz kragujevačkog Radničkog, Ivan Stević, Esad Hasanović, Nebojša Jovanović i Jovan Zekavica iz Partizan „Pauer muva“ i Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca.

Lane je Stević slavio u poslednjoj etapi, a Esad Hasanović je završio na 11. mestu u generalnom plasmanu. Srpski reprezentativac iz OBK Beograda Aleksandar Milenković je pobedio na ovoj trci 1991.

Povezana vest:  Borisavljević najbolji senior CCN Metalca, Radoš Čubrić isekao rođendansku tortu!

Prva etapa je 11. septembra: Sofija – Trojan ( 180 km)