antonio_di_natale1

Odličan debi Juventusa, poraz Rome, pobeda Udinezea

Fudbaleri Juventusa pobedili su danas Parmu sa 4:1 u prvom kolu Serije A, svojoj prvoj takmičarskoj utakmici na novom stadionu.

U ostalim današnjim mečevima, Roma je na svom terenu izgubila od Kaljarija, Udineze je u gostima pobedio Leče, uz jedan gol Dušana Baste, a Fiorentina je kod kuće savladala Bolonju 2:0. Ostali mečevi završeni su bez pobednika.

Trijumf Juventusa danas bio je i uspešan trenerski derbi nekadašnjeg kapitena crno-belih Antonija Kontea.

Novi vezni igrač Andrea Pirlo namestio je gol Štefanu Lihtštajneru u 16. minutu. Simone Pepe udvostručio je vođstvo u 58, na dodavanje Alesandra Del Pjera. Na 3:0 povisio je još jedan novajlija – Arturo Vidal u 73. dok je Klaudio Markizio u 83. povisio na 4:0 na još jednu asistenciju Pirla.

Povezana vest:  Sivić: Teško je kada si prvak sveta, svi žele da te pobede

Parma je počasni gol postigla iz penala koji je izveo Sebastijan Đovinko u nadoknadi vremena, kada je defanzivac Juvea Paolo De Ćelje dobio crveni karton.

Sudija je poništio još jedan gol Juventusa, koji je postigao Alesandro Matri posle ofsajda. Isti igrač pogodio je stativu u 55. minutu. Juventus je u četvrtak otvorio novi stadion prijateljskoj utakmici sa Nots Kauntijem. Novo igralište još nije dobilo ime.

Povezana vest:  Mesi zbog povrede propušta reprizu finala Mundijala

Udineze je poveo već u drugom minutu, golom sprskog internacionalca Dušana Baste, dok je strelac drugog gola bio Antonio Di Natale.

Roma je donela novo razočarenje navijačima, posle avgustovske eliminacije iz Evropskih takmičenja. Danijele Konti doveo je goste u vođstvo u 68. minutu, da bi samo minut kasnije Hose Anhel dobio crveni karton i ostavio domaćina sa 10 igrača.

Povezana vest:  Bejl se iz Reala vratio u Totenhem

Sudija je do kraja meča podelio još četiri žuta kartona gostimaiI produžio je meč za čak sedam minuta, tako da su oba tima uspela da postignu po gol u nadoknadi. Mustafa El Kabir povisio je na 2:0 za Kaljari u četvrtom minutu nadoknade, a počasni gol za Romu postigao je Danijele De Rosi u sedmom.

Utakmice Đenova-Atalanta i Kjevo-Novara završene su 2:2, dok su Katanija i Sijena odigrali 0:0. Aktuelni šampion Milan u petak je odigrao 2:2 sa Laciom, dok je Napoli u subotu pobedio Ćezenu sa 3:1.