milan_slavlje_ls

LIGA ŠAMPIONA

Barselona i Milan nerešeno 2:2 na startu

 

Španska Barselona i italijanski Milan odigrali su večeras nerešeno 2:2 u prvom kolu Grupe H fudbalske Lige šampiona. Milan je poveo golom Alešandre Pata već u prvom, a izjednačio je Pedro Rodrigez u 36. minutu. Barselona je povela preko Davida Vilje u 50. a konačnih 2:2 postavio je Tijago Silva u 93. minutu.

Fudbaleri Milana poveli su već posle 24 sekunde igre. Pato je pretrčao kompletnu odbranu protivnika i izašao sam ispred golmana Viktora Valdeza i poslao mu loptu kroz noge za 1:0.

Povezana vest:  Čilavert se potukao sa argentinskim menadžerom

Barselona je prvi udarac ka golu uputila u šestom minutu, ali je šut Vilje otišao daleko pored gola. Nakon toga španski tim je pokušavao udarcima iz daljine Lea Mesija ali je Kristijan Abijati sve branio. Mesi je u 36. minutu prihvatio loptu na 20 metara od gola i prošao na levu stranu terena pored tri igrača Milana nakon čega je ubacio loptu u petarac, a na nju naleteo Pedro i neometan savladao Abiatija.

Povezana vest:  Čelsi nadigrao Stouk, preokret Junajteda protiv Midlsbroa

U 40. minutu povređenog Andresa Inijestu zamenio je Sesk Fabregas.

U drugom poluvremenu Barselona je krenula silovito od samog starta. Prvo je Ćavi Ernandez šutirao sa dvadesetak metara, ali je njegov udarac odbranio Abijati. Vilja je potpuni preokret napravio u 50. minutu kada je iz slobodnog udarca sa 25 metara savladao Abijatija.

Nakon vodećeg gola Barselone nije bilo ozbiljnijih šansi za oba kluba, a onda je nakon kornera Klarensa Sedorfa u nadoknadi vremena Tijago Silva postigao gol glavom i postavio konačnih 2:2. Barselona je četiri puta bila prvak Evrope, dok je Milan trofej osvajao sedam puta.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Na pariskom stadionu izvedena kontrolisana eksplozija

U drugoj utakmici Grupe H Viktorija Plzenj i BATE Borisov odigrali su nerešeno 1:1.

Plzenj je poveo golom Mareka Bakoša u 45. minutu, a BATE je izjednačio preko Renana Brešana u 69. Srpski fudbaler Mateja Kežman igrao je za BATE do 75. minuta.