olimpik_marsej_ls_1_kolo

LIGA ŠAMPIONA

Borusija i Arsenal nerešeno, Olimpik pobedio u Atini

 

Fudbaleri Borusije Dortmund odigrali su večeras nerešeno 1:1 sa Arsenalom, dok je Olimpik iz Marselja u Atini bio bolji od Olimpijakosa sa 1:0, u utakmicama prvog kola Grupe F Lige šampiona. Arsenal je poveo golom Robina Van Persija u 42. minutu, a Borusija je izjednačila u 88. golom hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića.

Povezana vest:  Karadžić: Podrška Šukeru visi o koncu, sutra odluka

Najbolju šansu u prvom poluvremenu Borusija je imala u 12. minutu, kada je Robert Levandovski u kontranapadu uspeo da obiđe golmana Vojceha Šćešnjija, ali je njegov šut sa šest metara na gol liniji zaustavio Aleks Song. Arsenal je poveo golom Van Persija nakon sjajnog proigravanja Tea Volkota.

U drugom poluvremenu nicijativa domaćeg tima isplatila se u poslednjim minutima kada je Perišić sjajnim volej udarcem savladao mladog golmana iz Poljske.

Povezana vest:  U sporu sa UEFA, švajcarski sud odlučio u korist Siona

U drugom meču Grupe F Olimpijakos je kao domaćin poražen od Olimpika iz Marselja sa 1:0 golom argentinskog reprezentativca Luča Gonzalesa u 51. minutu.

Reprezentativac Srbije Ljubomir Fejsa bio je u startnoj postavi grčkog tima, ali je zamenjen u 66. minutu, dok Marko Pantelić nije ulazio u igru.

Utakmici je prethodio incident, pošto su se navijači francuskog kluba sukobili sa policijom koja nije dopustila njihovim prijateljima, pristalicama AEK-a, da im se pridruže na putu ka stadionu jer, kako je saopšteno, nisu imali ulaznice.

Povezana vest:  Holandija pobedila Mađarsku, Roben se povredio

U drugom kolu, 28. septembra, igraće Olimpik Marselj – Borusija Dortmund i Arsenal – Olimpijakos.