FSS_logo

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO, ŽENE

Srbija – Engleska 2:2

Ženske seniorske fudbalske reprezentacije Srbije i Engleske igrale su danas u Beogradu nerešeno 2:2 (0:2) u prvom kolu šeste grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2013. godine igrati u Švedskoj.  U 6. grupi igraju još selekcije Slovenije, Holandije i Hrvatske.

Na Omladinskom stadionu, pred oko 200 gledalaca, po toplom vremenu, utakmicu je sudila Sandra Braz Bastos iz Portugalije.

Strelci su bili: Jenki u 6. i Slović u 19. minutu autogol za Englesku, a Podavac u 55. i Smiljković u 90. minutu za Srbiju.

Narednu utakmicu Srbija igra 21. septembra protiv Holanije u gostima.

Povezana vest:  Mihajlović se oprostio od Katanije

U evropskim kvalifikacijama ima deset grupa sa po pet selekcija. Prvoplasirane ekipe stiču pravo direktnog učešća na završnom turniru, a drugoplasirane ekipe idu u baraž. Pobednici baraža – pet reprezentacija, kao i selekcija domaćina, igraće 2013. godine završni turnir prvenstva Evrope.

Srbija: Vuković – Ilić (od 82. min Trajković), Slović, Stojanović, Damjanović – Nešić, Pešić, Podavac – Smiljanić, Sretenović (od 39. min Radojičić) – Tenkov (od 78. min Karadžić).

Engleska: Braun – Suzi, Bredli, Stoni, Junit – Skot, Best, Karni – Vajt, Jenki – Douvi (od 46. min Vilijams).

Povezana vest:  Venger: Nasri je daleko od odlaska iz Arsenala

Devojke Srbije napravile su prvorazredno iznenađenje igrajući nerešeno protiv jedne od najboljih evropskih i svetskih selekcija.  Fudbalerske iz Srbije su nadmašile svoje mogućosti i nagovestile da neće igrati epizodnu ulogu u započetim kvalifikacijama.

Prvo poluvreme, po toplom vremenu, u potpunosti je pripalo gošćama. Engleskinje su lako stvarale prilike, kontrolisale igru na svakom delu terena, ali nisu bile efikasne.

U drugom delu viđena je potpuno nova slika na terenu. Srpske reprezentativke su zaigrale bolje, više trčale i pokazale mnogo srčanosti, što im je na kraju donelo neplanirani, ali vredan bod.

Povezana vest:  Utakmica u Zenici prekinuta zbog sukoba navijača i policije

-Engleska je velesila u Evropi i zato je naš uspeh značajan. Verovali smo da možemo izvući bod. Mi smo talentovana nacija za fudbal i imamo još mnogo prostora da napredujemo -rekla je selektor Srbije Suzana Stojanović.

Njena koleginica na klupi Engleske Pauel Houp je odala veliko priznanje srpskoj reprezentaciji, jer je uspela da anulira veliku prednost.

-Ako Srbija bude ovako igrala i protiv Holandije, onda se može očekivati svašta u našoj grupi. Želim Srbiji da napreduje u sportskom usavršavanju – rekla je Houp.