barcelona team goal celebrationBarselona do rekordne pobede u Gvardiolinoj eri

Nakon prošlonedeljnog remija (2-2) kod Real Sosijedada fudbaleri Barselone na Nou Campu su u meču četvrtog Primerina kola napunili Osasuninu mrežu pobedivši sa 8-0!

Reč je o rekordnoj pobedi katalonskog sastava u eri Žoszpa Gvardiole u kojoj je hat-trik postigao Lionel Mesi, dva gola dodao David Vilja, a po jedan, uz autogol Roversija, Ćavi i Fabregas.

Povezana vest:  Članovi štručnog štaba Njukasla se izvinili navijačima

Argentinac se izjednačio na listi strelaca s vodećm Valensijinim napadačem Havijerom Soldadom. Obojica imaju po pet golova. Kristijano Ronaldo, uz utakmicu manje, stoji na četiri postignuta gola.

Prvi je put otkako je na klupi Barse Gvardiola suparniku predočio 3-4-3 početnu postavu, s Danijem Alvešom na poziciji desnog krila. Odigrao je inače Brazilac svoju stotu utakmicu za Barselonu u španskom prvenstvu.

Povezana vest:  Lam želi da ostane kapiten Nemačke

Prvi je put u Primeri za Barsu nakon derbija s Realom 16. aprila nastupio Karlos Pujol. Zaigrao je od početka utakmice, a Gvardiola ga je zamenio već u 53. minuti.

Fudbaleri Valensije zadržali su se na čelnom mestu tabele došavši i do treće pobede (1-0) u Hihonu kod Sportinga. Opet je heroj sastava Unaija Emerija bio Havijer Soldado, koji je postigao peti ovosezonski pogodak od šest Valensijinih ukupno.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati današnjih utakmica i tabele grupa

Do druge je pobede došla i Malaga, i to pogotkom Martina Demikelisa nakon kornera Santija Kazorle, dok je Viljareal upisao novi, drugi ovosezonski poraz (1-0) na gostovanju kod Granade. Đuzepe Rosi promašio je 11-erac za goste u 79. minuti.