Steve_Naismith_Celtic_Rangers

Rendžers nakon trilera dobio Seltik

 

Fudbaleri Glazgov Rendžersa pobedili su danas Seltik sa 4:2 u 8. kolu škotske Premijer lige. Rendžers je poveo golom Stivena Nejsmita lepim udarcem sa desetak metara u 22. minutu nakon centaršuta Kajla Lafertija sa desne strane. Seltik je izjednačio u 34. minutu kada je Skot Braun odlično proigrao Gerija Hupera, koji je izašao sam ispred golmana Alana Makgregora i lako ga savladao.

Povezana vest:  Ibrahimoviću dva meča suspenzije, odbijena žalba Šalkea

U 41. minutu Seltik je napravio preokret golom Badra El Kadurija. On je slabo šutirao sa oko 25 metara, ali je golman domaće ekipe loše reagovao i ispustio loptu koja je završila u mreži.

Rendžers je „silovito“ krenuo u drugom poluvremenu. Prvo je Stiven Dejvis pogodio prečku, a onda je izveo korner u 54. minutu nakon čega je Hrvat Nikica Jelavić udarcem glavom izjednačio na 2:2. Laferti je odličnu igru potvrdio u 67. minutu kada se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju i doneo prednost Rendzersu od 3:2. Greg Vajld je centrirao sa leve strane, a odbrana Seltika se spetljala, što je Laferti iskoristio na najbolji način.

Povezana vest:  Pobeda Aston Vile na gostovanju Noriču

Konačnih 4:2 za Rendžers postavio je Nejsmit svojim drugim golom u 93. minutu. Seltik je od 75. minuta igrao sa igračem manje pošto je Čarli Majgru dobio drugi žuti karton. Rendžers je prvi na tabeli sa 19 bodova, dok je Seltik drugi sa 15.