michael_platini

Platini će se pojaviti pred kantonalnim sudom

 

Predsednik Uefe Mišel Platini spreman je da se sastane sa švajcarskim tužiocima i objasni im zašto je Fudbalski klub Sion izbaćen iz Lige Evrope, saopštila je danas evropska fudbalska organizacija.U saopštenju je navedeno da će se Platini odazvati u postupku koji  je pokrenuo Sion u švajcarskom kantonalnom sudu pošto je izbaćen iz takmićenja jer je doveo tokom leta nove fudbalere i pored zabrane Uefe.

Povezana vest:  Zoran Laković o organizaciji EURO 2020.

Predsednik Siona Kristijan Konstantin podneo je krivićnu tužbu u kantonu Vod gde je sedište Evropske fudbalske federacije (Uefa) jer nije uvažila odluku civilnog suda u Švajcarskoj da se Sion vrati u takmićenje.

Organi Uefe prethodno su izbacili švajcarski klub jer su u pobedi nad Seltikom iz Glazgova igrali fudbaleri koji su tokom leta potpisali za Sion iako je klub bio pod zabranom da dovede nove igraće. Zabranu je Sionu odredila Uefa pošto je utvrdila da je švajcarski klub prekršio pravila o transferu igraća jer je „namamio“ egipastskog golmana Esama el Hadarija da napusti svoj kulub sa kojim je imao ugovor i pređe u Sion.

Povezana vest:  Fudbaleri Crvene zvezde sutra imaju prvi test

Posle organa Uefe i Suda za sportsku arbitražu u kome postupak još traje, Sion je zatražio pravdu pred civilnim sudom u Švajcarskoj koji je odlućio da klub treba da se takmići u Ligi Evropa. Uefa je ignorisala tu odluku i Seltik je umesto Siona igrao utakmicu Lige Evropa u Madridu gde je poražen od domaćeg Atletika.

Povezana vest:  Vladimir Matijašević preuzima mesto sportskog direktora AEK-a