Svainstajger_bajernSergio_Aguero_man_siti

LIGA ŠAMPIONA

Bajern lako pobedio Siti sa 2:0

 

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras na svom terenu golovima Marija Gomesa Mančester siti sa 2:0, u drugom kolu Grupe A Lige šampiona. Prvu priliku na utakmici imali su gosti kada je sa desetak metara šutirao Edin Džeko, ali pravo u golmana Manuela Nojera.

U prvih 30 minuta Bajern je držao loptu u svom posedu, a pokušavao je da gol postigne isključivo šutevima iz daljine Bastijana Švajnštajgera, Tonija Krosa i Franka Riberija. Najbolju priliku za domaće promašio je Švajnštajger kada je neometano šutirao preko gola posle odličnog ubacivanja Tomasa Milera sa desne strane.

Povezana vest:  Berluskoni nagovestio odlazak Inzagija

Bajern je poveo u 38. minutu golom Gomesa. Riberi je šutirao sa 17 metara iskosa, Džo Hart odbranio, a na odbijenu loptu natrčao je Miler koji je sa svega nekoliko metara šutnuo pravo u golmana. Ipak, na taj odbitak naleteo je Gomes koji je doneo domaćinu prednost.

Gomes je u nadoknadi prvog poluvremena duplirao prednost Bavarcima. Kros je centrirao sa leve strane iz slobodnog udarca, a Danijel van Bujtenu je Hart odbranio udarac glavom. Na odbijenu loptu, kao i kod prvog gola, naleteo je Gomes i neometano sproveo loptu u gol.

Povezana vest:  Srbija 25. na rang listi

U drugom poluvremenu Bajern je uglavnom držao loptu u svom posedu, a gosti nisu ozbiljnije zapretili. Najbolju priliku za Bajern promašio je strelac oba gola Gomes. Prvo je posle centaršuta Filipa Lama šutirao pored gola sa nekoliko metara, a potom je i posle pasa Krosa glavom šutirao, ali mu je Hart odbranio.

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov ušao je u igru u 74. minutu, a u sudijskoj nadoknadi vremena mogao je da postigne pogodak za Mančester siti, ali je šutirao pored gola. U drugom meču Grupe A italijanski Napoli je pobedio španski Viljareal sa 2:0. Italijani su u prednost došli golom Mareka Hamšika u 14. minutu. Konačnih 2:0 postavio je Edinson Kavani u 17. minutu posle penala koji je iznudio Ezekil Laveci, pošto ga je faulirao Gonsalo Rodriges.

Povezana vest:  Nikolić više nije trener Partizana