Tottenham_Hotspur

Gradonačelnik Londona pomaže Totenhemu

 

Gradonačelnik Londona Boris Džonson podržao je danas plan Totenhema da izgradi novi stadion. Džonson je rekao da će projekat pomoći tom delu grada u revitalizaciji nakon nereda koji su izbili prošlog meseca.

-Važno je da Totenhem izgradnjom stadiona pomogne tom delu grada posle nereda koji su se desili prošlog meseca. Taj projekat bi otvorio mnogo radnih mesta i grad će dati klubu ekonomski podsticaj – rekao je Džonson.

Povezana vest:  Stanojević krenuo pobedom, Partizan siguran protiv Rada

Totenhem je dobio dozvolu da izgradi novi objekat u industrijskoj zoni malo severnije od sadašnjeg stadiona Vajt hart lejn. Međutim, u engleskom prvoligašu su istakli da još nisu odustali od „selidbe“ na Olimpijski stadion u istočnom Londonu nakon završetka Olimpijskih igara 2012. godine u tom gradu i da će pravnim putem pokušati da ospore ponudu Vest Hema, koji je dobio pravo na stadion.

Povezana vest:  Čelsi u finalu FA kupa

Totenhem igra na Vajt hart lejnu od 1899. godine, ali je njegov kapacitet od 36.000 mesta, po rečima čelnika kluba, „premali u odnosu na stadione rivala u Premijer ligi“ i da je prihod od prodatih karata „nezadovoljavajuć“.