milicevic_grepling (1)

SP GREPLING 2011

Aleksandar Rajačić: Očekujemo 10 medalja za Srbiju!

 

U četvrtak počinje svetsko prvenstvo u rvačkim neolimpijskim disciplinama u Beogradu. U hali Banjica nameštaju se strunjače, a organiztor Planetarnog skupa članovi beogradskog kluba Radnički dočekuju goste i žele sve da bude spremno za početak borbi za medalje.

Srbiju će na SP u četiri discipline predstavljati 14 muškaraca i šest devojaka, među kojima ima evropskih šampiona, vicešampiona. Očekivanja oko predstojećih borbi i medalja preneo je Aleksandar Rajačić, selektor i takmičar na SP.

Povezana vest:  Juniori ponovo u Bugarskoj

– Najviše očekujem od Budića, Čulića, Milićevića, Domanovića, Savića… Svi momci, ali i devojke, koji se nalaze na spisku, tu su zato što poseduju kvalitet. Verujem da ćemo na Svetskom prvenstvu da ostvarimo zapažene rezultate. Očekujem desetk medalja – kaže, kako reče direktora šampionata, Mladen Kecman „dva u jedan”, selektor i srpski borac, Aleksandar Rajačić.

Da li očekujete pune tribine?

– Iskreno, verujem da će Voždovac da bude dobro popunjen, jer je organizator zaista marketinški odlično odradio SP. Očekujem podršku, što od prijatelja, što od ljudi koji uživaju u borilačkim sportovima, koji će da dođu da vide kvalitetne borbe.

Povezana vest:  Putin: Rvanje je osnovni sport na Olimpskim igrama

Na spisku selektora Aleksandra Rajačića nalaze se: Filip Marinković (60), Vukoje Stešević (65), Mateja Kosanović (65), Aleksandar Milićević (70), Aleksandar Rajačić (75), Slobodan Maksimović (75), Uroš Domanović (80), Nikola Savić (80), Marko Ignjatović (80), Bojan Veličković (90), Ivan Jurković (90), Luka Radulović (90), Predrag Budić (110+A), Uroš Čulić (110+A), Miloš Mladenović (110), Srđan Klisarić (110+A). Za žensku reprezentaciju Srbije boriće se: Ana Ranđelović (50), Sanja Sučević (50), Eva Tuba (55), Bojana Joličić (60), Ira Tuba (65), Ana Tuba (75).

Povezana vest:  Prva zlatna medalja za Južnu Koreju u rvanju

Pored Srbije, na svetskoj smotri će da učestvuju Amerikanci, Ukrajinci, Šveđani, Španci, Rusi, Poljaci, Crnogorci, Kazahstanci, Japanci, Iranci, Italijani, Mađari, Francuzi, Finci, Gruzijci, Kanađani, Brazilci, Azerbejdžanci, Francuzi…

PHOTO: ataimages.rs